Rowniez jestem szczesliwym posiadaczem TV cyfrowej Mulimedia
Do tych co maja problem z przycinajacym sie dzwiekiem lub tez brakiem obrazu po HDMI:
TO JEST TEN SAM DEKODER CO MA N-ka!!!! Poki co jedyne rozwiazanie (do czasu aktualizacji softu dekodera) to zmiana trybu na DVI (przy podlaczeniu kabelkiem hdmi) lub podlaczenie kablem Component i podpiecie dzwieku albo przez chinche albo przez opticala. Takze nie panikujcie, to samo jest w N-ce i Ci ktorzy niestety maja TV LCD, ktory ma problemy z wspolpraca z dekodere po HDMI musza sie uzbroic w cierpliwosc.
Co do jakosci TV cyfrowej, jestem, naprawde zadowolony. Kanalow troszke malo, mysle ze po wakacjach (albo jeszcze w trakcie
) beda wprowadzone nowe. Kanal NG HD jest piekny, ale to tez zalezy co akurat leci, sa pewne programy, ktore pokazuja prawdziwe HD ale sa tez takie ktore wygladaja slabo, to juz nie jest wina MM tylko samego kanalu NG HD. Czesc materialu maja rewelacyjna a czesc taka sobie.
TVN24, TVN graja naprawde ladnie, obraz jest ostrzejszy, jakby wiekszy kontrast, fajnie to mozna sprawdzic jak przelaczam sie z TVN24 cyfrowego na zwykly, wtedy widac roznice.
Duzym plusem jest to ze w innych pokojach mam zwykly sygnal SD a u siebie cyfrowke wraz z HD + analogowke
, fajna sprawa w jednym kablu (telefon, net, TV analogowa, cyfrowa+HD
)
Czekam na Discovery HD i jakis kanal sportowy rowniez w HD byloby cool
Nie ma co narzekac, to dopiero poczatek, z czasem bedzie jeszcze lepiej
P.S.
Moze warto zalozyc nowy temat na forum w dziale platformy cyfrowe HD
N-ka ma to moze MM tez powinna miec