TV FHD 55" - 60" do 5 tysięcy, jaki?

Qcu199

New member
Witam serdecznie wszystkich,

szukam nowego TV pod PS3/PS4 i filmy. Zależy mi na tym by wybrać TV z niskim input lagiem, bo będzie dużo grane i jak najładniejszą jakością obrazu do tej kwoty, 3D i smart są nieistotne. Telewizor będzie podpięty pod amplituner, ale to chyba żadne wymaganie. Aktualnie faworytem był Sony 60w605b, ale z racji tego, że cena danego TV wzrosła o tysiąc złotych z niewiadomych mi przyczyn postanowiłem z niego zrezygnować żeby nie dopłacać do starszego modelu, a poszukać czegoś nowszego. Następnym wyborem był Sony 55w829, ale od kilku dni nie ma już go na sklepach ja na złość. Jest jakiś ciekawszy model, który spokojnie da sobie radę przy konsolach do 5 tysięcy?

pozdrawiam!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb :
Sony 55W809 z Androidem
Philips 55PFT6550 z potrójnym Ambilightem i Androidem
Sharp 60UQ10

Qcu199

New member
Sharp wykracza za budżet,

najciekawszą propozycją z tych jest sony 55w809c, jest to model na 2015 rok?

i nie orientujesz się może czy idzie gdzieś jeszcze dostać 60w605b?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak to model który dopiero wszedł na rynek.
Sony 605 jest już nie produkowany .
Philips z ambilightem i Androidem , z Kodi to również bardzo dobre rozwiązanie.

agass

New member
I pomyśleć że 605b moznabyło kupic za 4150 z przesyłką.60-855b taka sama jakość obrazu lepszy dzwięk ,3 d , cena zdaje się od 5,5 klz.
Alternatywą jest 55" 829b sonego ale fakt jest że trochę tych 5 " szkoda....

Qcu199

New member
Niestety tak cena poszła do góry, że szkoda gadać. Poczytałem troszku i wychodzi na to, że W605B nie ma upłynniacza i lepiej wziąc Samsunga 60H6200, a jeśli nie samsung to z 60" zostaje właśnie W855. Myślę, że pod konsole stricte nie znajdę nic lepszego.

agass, nie orientujesz się może jak ceny wyglądały w przypadku 60W855, czy to też jest taki overprice jak teraz 60w605?

agass

New member
Orientuję się bo zastanawiałem się nad 855b cena nigdy nie spadła poniżej 5.400 z tego co pamiętam .No ale jak 605 spadła na poziom 4150(standardowo stały przez długi czas 4.500) to cena zrobiła swoje.Co do upłynniacza to zdaje się chodzi o motionflow - oba posiadają lecz całkiem mozliwe że model 855b ma wyższej klasy a 605b tylko podstawowy.

bestman101

New member
Niestety tak cena poszła do góry, że szkoda gadać. Poczytałem troszku i wychodzi na to, że W605B nie ma upłynniacza i lepiej wziąc Samsunga 60H6200, a jeśli nie samsung to z 60" zostaje właśnie W855. Myślę, że pod konsole stricte nie znajdę nic lepszego.

agass, nie orientujesz się może jak ceny wyglądały w przypadku 60W855, czy to też jest taki overprice jak teraz 60w605?

605b ma pełną wersje upłynniacza ale tylko w 60 calach. Mniejsze rozmiary miały okrojony.

855 jest o 1000zł droższy od 605 moim zdaniem nie warto dopłacać kasa wyrzucona w błoto obraz płynność taka sama. Dochodzi Tylko 3D i troszkę lepszy dźwięk. Ale kto słucha np. muzyki z głośników Tv...

Ostatnia edycja:

Qcu199

New member
Powinno być dobrze.
Ale brałbym 55W809 z Androidem, Kodi i MX player.

Po recenzjach modele na 2015 rok są gorsze pod kątem input laga i obrazu za to polepszony smart i 3d, na których mi w ogóle nie zależy także bardzie 60W855 no i oczywiście 60", które jest maksem jaki wcisnę do salonu, a przy 55" z czasem pewnie bym się męczył, że nie wziąłem 60".

605b ma pełną wersje upłynniacza ale tylko w 60 calach. Mniejsze rozmiary miały okrojony.

855 jest o 1000zł droższy od 605 moim zdaniem nie warto dopłacać kasa wyrzucona w błoto obraz płynność taka sama. Dochodzi Tylko 3D i troszkę lepszy dźwięk. Ale kto słucha np. muzyki z głośników Tv...

Oczywiście zgodzę się z Tobą, że dopłata do 855 nie ma większego sensu, zwłaszcza, że mi nie zależy na 3d, ale aktualnie sytuacja wygląda w ten sposób, że 60W605 nowy jest do kupienia za 5300, a za nówkę 60w855 mam cenę 5400 także bez zastanowienia wezmę w855, który wygląda dużo lepiej i soldniej.

Do góry