TV dobra jakośc obrazu 48' ?

MarcinWLKP

New member
Witam,
Chce zakupić telewizor Mamie do pokoju, TV będzie stal jakieś 5-6 m od łóżka. 48 ' będzie wystarczające? Ta naprawdę chodzi mi przede wszystkim o dobra jakość obrazu oraz wdzięku, funkcje 3d czy smart są zbędne, wątpię aby były w ogóle wykorzystane.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Zdecydowanie za małe.
Naprawdę ma 5-6 m ?
Do jakiej kwoty zakup ?
Jaki sygnał ?

jacekcy

New member
Prawdopodobnie do tej pory użytkowałeś TV o małej przekątnej ekranu. Wszystko zależy od twojego budżetu. Na odległość 5 - 6 metrów, to myślałbym przynajmniej o 65 calach. Jeszcze ważne jaki rozmiar zmieści się na ścianie.

MarcinWLKP

New member
Wydaje mi się że 48 będzie wystarczający, racja sprawdziłem są max 4 metry, TV będzie stal na stoliku pod TV. Sygnał cyfrowy. Budżet ( nie wiem w jakiej kwocie są takie TV myśle kolo 2000 zł, tak naprawdę biedzie wykorzystywany do codziennego oglądania dobrze by było jak by obsługiwał filmy na pendrive)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale przecież cytujesz marketingowe wpisy producenta.
To Panasonic ma 2500Hz....
To tam dopiero jest ... ha ha ha.
Matryce natywne masz 50 tera główna moda z uwagi na cenę, 100 Hz w średniej klasie i 200 Hz tylko w najwyższym modelu każdej firmy.

MarcinWLKP

New member
Tego TV Panasonica 47AS650 widziałem chyba w jednym ze sklepu Euro coś tam i polecał go taki młody typek.

Skoczyłem jeszcze obok do galerii tutaj mi proponowali PANASONIC LED TX-40CS630 a jeżeli chce się zmieścić do 2 tyś to SAMSUNG LED UE40H6270

Jeszcze mam do Ciebie jedno pytanie, ja w sowim pokoju mam Samsunga 32h6400 czy taki same 40" ( jest po 1999) będzie dawał radę. wiadomo samsung ma multum bajerow pod smart a ja dla mamy wole dobra jakość obrazu

Matka twierdzi że jej 40" wystarczy .... chociaż według mnie mógł by mieć większy ( obecnie miała sony kv-29c5k)

Ostatnia edycja:

MarcinWLKP

New member
Możesz mi jeszcze napisać jaka jest różnica pomiędzy Samsung 40H6400, panasocni TX-40AS640E oraz panasonic TX-40CS630

Ostatnia edycja:

MarcinWLKP

New member
Sprawdziłem w sklepach w neonet jest Samsunh 40H6400 bez żadnych wad a w Media Expert w sprzedaży jako TOP 2 TX-40CS630, różnica pomiędzy tymi TV o 350 zł.
Co byś brał z tych 2?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Panasonic na 2105 przygotował jedynie modele na tanich matrycach.
Sprawdź to się przekonasz. Takiej lipy Panasonic nie robił nigdy i sami o tym wiedzą. Brałbym Samsunga 40H 6400.

Do góry