TV do x360, Philips, Sony czy Plazma Panasonic?

lysolek7

New member
Witam,
rozwazam kupno Tv, glownie do konsoli (x360), a w przyszlosci takze telewizja cyfrowa.
Decyzja pada na telewizory 3D, glownie z ciekawosci.
Warunki sa skromne, bo ok 1-2 m sa tylko do dyspozycji. Stad opcje 42-46". Cena ok 3600zl.

Czytajac miliony juz testow, wylonilem 3 interesujace modele
Philips 42PFL7606
Sony KDL-46EX725
PANASONIC TX-P42GT30 (ew 46").
Czy moze jeszcze jakis inny model jest ciekawa opcja? Duzo czytalem o LG jednak nie przekonuje mnie ta firma.

pozdr.

eM!

New member
Z tych trzech, które wyłuskałeś sobie z sieci, stawiałbym na Soniaka.
Jak sam się już przekonałeś jest masa TV 3D na rynku. Lepszych i gorszych :???: także nie będę pisał o innych modelach, bo nie wiem jaką gotówką dysponujesz, czy mógłbyś coś dorzucić aby kupić TV z półki wyżej etc.
Pisałeś o podłączeniu x360 do TV i później dorzuceniu jakiejś TV cyfrowej. Wydaje mi się, że jednak więcej spędza się czasu przy oglądaniu TV zamiast graniu na konsoli, stąd wyłonił się Sony.
Masz wbudowane 3 tunery DVB-T, DVB-C, DVB-S do telewizji naziemnej, kablowej i satelitarnej o której pisałeś.
Dodatkowy bajer, choć sam nie korzystam z takich rzeczy, to Bravia Internet Video. Ciekawe jak lubisz bawić się TV i oglądasz sporo seriali :)
Jedyny minus Soniaka jaki boli mniej najbardziej i który był już poruszany kilka razy to kąty. Resztę informacji znajdziesz lub już znalazłeś w necie więc nie będę wrzucał Ci tysiąca linków i kopiował wypowiedzi "mądrych głów".

jery--

New member
Bez reklam
Ja z kolei mam Philipsa w 47 calach i też jestem zadowolony. Stosunkowo niski imput lag (30ms) i tryb gry dla dwóch graczy, każdy widzi swój obraz na całym ekranie (w specjalnych okularach, pochodna pasywnego 3D).
Wada dla niektórych - czerń mogłaby być ciut lepsza.

pozdrawiam

Do góry