Witajcie!
Od dłuższego czasu przeglądam forum ale proszę was o pomoc przy wyborze
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4/ 4.5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Głównie na wprost. Możliwe że zmieni się ułożenie kanapy wtedy będzie inaczej. Ale planuje ruchomy uchwyt na ścianę więc nie przeszkadza to w niczym
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno z prawej strony, od północy
7. Jaki masz obecnie telewizor? Grundig xedance 72 flat, ma swoje lata ale nie zawodził nigdy. Bodajże 28"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 4K, HDR, dobrą czerń, płynny obraz, matryca natywna 100/120 hz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? Głównie cyfrowa telewizja naziemna
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystko
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? TAK 10%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej po równo jednak zdarza się że więcej nocą
17. Preferencje co do wielkości? 55" - 58"
18. Preferencje co do marki? Samsung, Panasonic, Sony, Philips
20. Czy telewizor ma mieć 3D jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne ? nope, zbędny bajer
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000/ 4500
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie
23. Na czym najbardziej Ci zależy? HDR, Vesa na ścianę, dobrą czerń
Aktualny telewizor mam chyba z 10 lat. Nie wymieniałem bo nie było potrzeby, jednak trochę zmian weszło i chciałbym minimum te 55". Tv będzie wisiał na ścianie na ruchomym uchwycie więc można będzie ustawić pod dowolnym kątem. Do tv będzie podłączona konsola ps4 oraz głównie tuner DVB-T więc super gdyby to jakoś upscalowało do lepszego obrazu ale mam też sporo filmów na dysku czy internecie żeby oglądać.
Z ceną chciałbym się zmieścić w 4 500 zł jednak gdyby odrzucenie 500 kolejnych robiło znaczącą różnice myślę że mógłbym dorzucić, jeśli tylko jakiś bajer to nie ma sensu
Ogólnie ma to być jak najlepsza jakość do ceny
Od dłuższego czasu przeglądam forum ale proszę was o pomoc przy wyborze
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4/ 4.5
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Głównie na wprost. Możliwe że zmieni się ułożenie kanapy wtedy będzie inaczej. Ale planuje ruchomy uchwyt na ścianę więc nie przeszkadza to w niczym
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno z prawej strony, od północy
7. Jaki masz obecnie telewizor? Grundig xedance 72 flat, ma swoje lata ale nie zawodził nigdy. Bodajże 28"
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? 4K, HDR, dobrą czerń, płynny obraz, matryca natywna 100/120 hz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD )? Głównie cyfrowa telewizja naziemna
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PS4
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Obojętnie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? wszystko
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? TAK 10%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Raczej po równo jednak zdarza się że więcej nocą
17. Preferencje co do wielkości? 55" - 58"
18. Preferencje co do marki? Samsung, Panasonic, Sony, Philips
20. Czy telewizor ma mieć 3D jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne ? nope, zbędny bajer
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000/ 4500
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie
23. Na czym najbardziej Ci zależy? HDR, Vesa na ścianę, dobrą czerń
Aktualny telewizor mam chyba z 10 lat. Nie wymieniałem bo nie było potrzeby, jednak trochę zmian weszło i chciałbym minimum te 55". Tv będzie wisiał na ścianie na ruchomym uchwycie więc można będzie ustawić pod dowolnym kątem. Do tv będzie podłączona konsola ps4 oraz głównie tuner DVB-T więc super gdyby to jakoś upscalowało do lepszego obrazu ale mam też sporo filmów na dysku czy internecie żeby oglądać.
Z ceną chciałbym się zmieścić w 4 500 zł jednak gdyby odrzucenie 500 kolejnych robiło znaczącą różnice myślę że mógłbym dorzucić, jeśli tylko jakiś bajer to nie ma sensu
Ogólnie ma to być jak najlepsza jakość do ceny