TV do pokoju nastolatka

sebak11

New member
Dzień dobry,
syn miał obiecany TV przy zmianie pokoju, prawdopodobnie będzie służył do oglądania seriali z C+, Netflix przez internet, może gier chociaż do tego ma dedykowany sprzęt. Pokój jest mały, TV na ścianie na wprost łóżka. Warunek konieczny to TV może mieć max. 50 cali (112 ce jest wolnej ściany), może być mniejszy ale przy odległości 3 m to będzie pewnie za mało. Pokój nie był dostosowany do TV - jest tylko dostępny w całym domu internet WiFi (światłowód 600 Mb/s).

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? łóżko ew. biurko ok. 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - wisieć ale są warunki żeby też stał
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okno od północy, prostopadle do niego. Bezpośredni promienie słoneczne nie wpadają.
7. Jaki masz obecnie telewizor? - brak
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Łączność z internetem przez WiFi (brak kabli od TV naziemnej i satelitarnej), Android lub coś podobnego, komputer przez HDMI
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - HDMI, WiFi
10. Jakie urządzenia ? - komputer stacjonarny do gier, Canal + przez internet
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? - 2-3 godz.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? - nie wiem
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - Netflix, Canal+ z apki, gry
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - tak, ale sporadycznie
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? - 50” (od ściany do futryny drzwi jest tylko 112 cm)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - zamulenie, powolne przełączanie, chmury w obrazie, pompowania obrazu
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorami
20. Ile masz max kasy ? - myślałem o okolicach 3 tyś zł, budżet mam jednak elastyczny
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? - Rzadko, aż zaczynają mi doskwierać mankamenty, szybkość itp.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? - Tak, głównie: YT, C+, Netflix

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz prosty wybór - to bardzo dobry miniled będzie spełniał potrzeby i warunki - 50C805

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To jest TCL 805 - to jest model dla specjalistów , tamten czyli 809 to model marketowy.
I masz bez kalibracji, sprawdzeni i całego pakietu

Do góry