TV do konsoli i filmów 48" 2.300zł

Kapo

New member
Witam,

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 18m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Zazwyczaj na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Będzie wisiał na ścianie
6. Jak słońce świeci w pokoju? Słońce pojawia się gdy już zachodzi, dodatkowo zawsze mam rolety zasłonięte
7. Jaki masz obecnie Tv? LG 32" taki staruszek wisi na ścianie
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Głównie nacisk na niski input lag, może posiadać 3D ale nie kosztem parametrów.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? DVB-T
10. Jakie urządzenia? Konsola PS4, czasami może laptop
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Dość długo, pracuję zdalnie więc lubię coś czasami pooglądać powiedzmy, że nawet 8-12h.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? Obojętnie, aby nie półmatowa :)
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sportowe, filmy i ogólnie seriale.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Niekoniecznie, chyba że coś włączyć z aplikacji jeżeli takie będą
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, jednak na co dzień nie bardzo mam czas, w przeciągu tygodnia pogram powiedzmy do 20h łącznie maksymalnie.
16. Preferencje co do marki? Samsung, LG, Sony
17. Preferencje co do wielkości? 48" nie mniej, nie więcej
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Nienaturalne kolory, słaba jakość obrazu, słaba czerń, monitor posiadam LG z IPS i bardzo podoba mi się ta matryca jeżeli chodzi o kolory i głęboką czerń.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Tak i tak czyli 50/50 ma służyć i w dzień i w nocy, dzień jest dłuższy więc wiadomo :)
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2.000zł - 2.300zł, możliwość zwiększenia do 2.500zł ale tylko w przypadku kiedy będę miał jasno napisane dlaczego akurat warto dołożyć, co zyskam
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? Aktywne zapewne lepsze, ale to już nie ma większego znaczenia.

Modele jakimi jestem zainteresowany: UE48H6400, KDL-48W585B, więcej brak wiem że Samsung ma input lag na poziomie 50?, natomiast Sony 30 nie wiem czy będzie to mocno zauważalne, jednak z tych dwóćh bardziej skłaniam się ku H6400.

Proszę o jakieś sugestie co polecicie w tej cenie i dlaczego?

Pozdrawiam

Kapo

New member
Dziękuję za odpowiedź.
Jaki model jeszcze możecie polecić, który dorównuje samsungowi? Samsung jest z ubiegłego roku i są dosłownie ostatnie sztuki w sklepach tego modelu, a kupić chcę pod koniec tego miesiąca i tak awaryjnie chciałbym mieć jakiś model zapasowy równie dobry

Kapo

New member
Modele od 100HZ od ilu już będą się zaczynać tak orientacyjnie? Nie ma co płacić tyle samo za gorszy model :) Samsunga chyba znajdę w najgorszym wypadku za 2,5tyś.
Jeszcze mam pytanie ponieważ zbliża się koniec roku i istnieje jakaś szansa, że na początku grudnia tegoroczne modele będą przecenione? Może w ten sposób za niższą kwotę uda się znaleźć model, który będzie odpowiedni.

Kapo

New member
Chciałem edytować post ale coś nie mogę, chciałem tylko dodać że porosilbym o jakieś modele godne polecenia jeszcze tak do 2,500 nie musi mieć 3d i tak z tego bym nie korzystał, wiec wole mniej zapłacić i tego nie mieć i mieć równie dobry jakościowo tv, będę wdzięczny za propozycje

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Różnie jest z cenami, często przed świętami idą do góry.
Jeśli kwota nie zmienna to masz :
Philips 48 PFH 5500 z Androidem
Hitachi 50HZT66
Thomson 50 UA 6406
Philips 50 PFH 5300
Sharp 50 CFE 5100
Philips 49PUH 4900
TCL 50S4805s

Do góry