1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 32m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5m salon lub 6m z jadalni
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost czasem pod kątem 45* z jadalni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna są od strony zachodniej na przeciwko TV
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 100Hz dobra jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? TV naziemna, YouTube, Netflix
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC, klawiatura bezprzewodowa
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? średnio 4-5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? półmatowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy wszelkiego rodzaju, seriale, sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak z przeglądarki, yt
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 1%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55-65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakość obrazu
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 zł +/- 500zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie zależy mi
Zastanawiam się nad kilkoma TV:
LG OLED 55EG9A7V oglądałem w sklepie bardzo fajne kolory ale stojąc blisko widać było na sygnale z TV naziemnej pixelozę na twarzach, czegoś takiego nie widziałem na stojącym obok Samsungu MU7002. Dodatkowo obawiam się czy 55" to nie za mało do takiego pokoju
Samsung UE65MU7002T/UE65MU7042 jak na razie mój faworyt odstrasza mnie w nim bardzo minimalistyczny pilot pytanie do użytkowników czy bez problemu się przyzwyczailiście i nie sprawia wam problemów jego obsługa?
Sony KD-65XE8505 przeglądając testy w necie wychodzi że kontrast i podświetlenie ma ciut gorsze od Samsunga dodatkowo Android podobno jest wolniejszy od Tizen. Sprzedawca w sklepie namawiał mnie bardzo na Sony ze względu na wysoką bezawaryjność tych TV w porównaniu do innych producentów.
LG 65SJ810V Nie miałem okazji go widzieć w rzeczywistości ale obawiam się słabej czerni chociaż kuszą lepsze kąty widzenia
Co byście polecali?
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 4,5m salon lub 6m z jadalni
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost czasem pod kątem 45* z jadalni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okna są od strony zachodniej na przeciwko TV
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Nie mam
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? 100Hz dobra jakość obrazu
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? TV naziemna, YouTube, Netflix
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC, klawiatura bezprzewodowa
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? średnio 4-5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? półmatowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy wszelkiego rodzaju, seriale, sport
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak z przeglądarki, yt
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? 1%
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 55-65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba jakość obrazu
19. Preferencje co do marki ? brak
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie potrzebuje
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 7000 zł +/- 500zł
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? nie zależy mi
Zastanawiam się nad kilkoma TV:
LG OLED 55EG9A7V oglądałem w sklepie bardzo fajne kolory ale stojąc blisko widać było na sygnale z TV naziemnej pixelozę na twarzach, czegoś takiego nie widziałem na stojącym obok Samsungu MU7002. Dodatkowo obawiam się czy 55" to nie za mało do takiego pokoju
Samsung UE65MU7002T/UE65MU7042 jak na razie mój faworyt odstrasza mnie w nim bardzo minimalistyczny pilot pytanie do użytkowników czy bez problemu się przyzwyczailiście i nie sprawia wam problemów jego obsługa?
Sony KD-65XE8505 przeglądając testy w necie wychodzi że kontrast i podświetlenie ma ciut gorsze od Samsunga dodatkowo Android podobno jest wolniejszy od Tizen. Sprzedawca w sklepie namawiał mnie bardzo na Sony ze względu na wysoką bezawaryjność tych TV w porównaniu do innych producentów.
LG 65SJ810V Nie miałem okazji go widzieć w rzeczywistości ale obawiam się słabej czerni chociaż kuszą lepsze kąty widzenia
Co byście polecali?