TV do 2000 zł 50-55'

rafallo777

New member
Cześć .
Poszukuje TV do 2000 zł.
Zależy mi przede wszystkim na obrazie.
Co do smart tv to Warunek konieczny: Hbo go, amazon i netflix
tizen jak najbardziej mi odpowiada - jest mega szybki. Mam tv z 2017 roku i chodzi do dziś jak burza
android - jeżeli chodzi jak tizen to jestem za. Przy okazji jeżeli to mialby byc android to czy by poszło Kodi i na nim kanały TV z jakichś wtyczek.

Mam na oku:
1. Philips 50PUS6754/12 - czytałem ze wersja 55' jest dużo gorsza od 50'. To prawda?
2. Philips 50PUS7334/12 - czy ta wersja jest dużo lepsza od 6754?
3. Samsung UE55TU8002K - w domu mam tv samsunga z 2017 za 2000zl i do dziś chodzi jak piorun. Bez kalibracji ekran żyleta. Wersja MU6100 chyba. Tu cena podobna. Warto?
4. TCL 50EP680 - działa tu kodi z wtyczkami na TV? Lub w tym modelu
TCL 55EC780?

Doradzi ktos?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL EC780 występuje od wersji 55 ".
W klasie cenowej najlepsze masz:
- TCL 50EP660
- Philips 50PUS7805
Jak będziesz niebieski masz w specjalnej ofercie z pakietem.

rafallo777

New member
Kiki pisałem, że must have to.konieczność HBO Go a w tym proponowanym Philipsie nie ma androida tylko Saphi, w którym nie ma HBO GO.

Co do kodi i tv przez kodi to na tlc nic nie tnie? Wszystko chodzi super?

Petru23

Banned
Bierz PUS73xx (xx - końcówka w oznaczeniu jest nieistotna, stanowi o kolorze, rodzaju podstawki czy rynku docelowym itp). Starsza ale bdb seria Performance. Ma Androida pie
Ambilight robi robotę w percepcji obrazu i w tym budżecie to niepodważalna przewaga philipsa. 50 i 55" jest na VA, bierz którego trafisz.
Co do różnic w rozmiarze to zdarza się, że są stosowane inne matryce (ips vs va) oraz mniejszy może lepiej świecić. Dotyczy każdego producenta. Warto poszukać recenzji danego modelu, niekiedy wskazują na te różnice (np geex)

Ostatnia edycja:

SDman

Banned
Cześć .
Poszukuje TV do 2000 zł.3. Samsung UE55TU8002K - w domu mam tv samsunga z 2017 za 2000zl i do dziś chodzi jak piorun. Bez kalibracji ekran żyleta.

To zdecydowanie najlepszy wybór +Ambient mode gratis. Wymaga trochę dostosowania obrazu pod własne preferencje. Tizen chodzi bardzo szybko z wad może brak Dolby Vision ale w tym budżecie to jest namiastka prawdziwego HDR.

Jak chcesz zaoszczędzić (200zł.) to TU7102k ale ma tylko 2 Hdmi i 1 USB bez możliwości nagrywania i standardowy pilot.

Petru23

Banned
To zdecydowanie najlepszy wybór +Ambient mode gratis. Wymaga trochę dostosowania obrazu pod własne preferencje. Tizen chodzi bardzo szybko z wad może brak Dolby Vision ale w tym budżecie to jest namiastka prawdziwego HDR.

Jak chcesz zaoszczędzić (200zł.) to TU7102k ale ma tylko 2 Hdmi i 1 USB bez możliwości nagrywania i standardowy pilot.

50Xg7005 daje rade w hdr aczkolwiek brak mu HBO.

Do góry