witam
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 15m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4 metry
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? tez bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? od wschodu
7.Jaki masz obecnie telewizor ? philips 42PFL4007H LED
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? full hd, wifi, szybki soft, dobra jakość obrazu, preferuję cienką czarną błyszcząca ramke ale to nie mus
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? dvbt, fhd
10.Jakie urządzenia ? komputer, ps3, tuner satelity
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa, ale bez roznicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, troche sportu (piłka nożna)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, rzadko 2-3 razy w tygodniu po 1-2h
16.Preferencje co do marki ? raczej nie, ale do philipsa się zraziłem, sądze że panasonic'i są przyzwoite
17.Preferencje co do wielkości ? 42cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? długie włączenia, długie przełączanie kanałów, wolne działanie, lubię mieć możliwość ustawienia wszystkiego pod siebie
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczor/noc
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1500pln, jesli warto dozbieram z 100-200pln
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
2-3 lata temu kupiłem wyżej podanego philipsa, głównie pod ps3, jako ze to był mój pierwszy lcd to na początku było ok. teraz telewizor zaczyna mnie wkur....ć. głównie z powodu bardzo kiepskiego softu, chodzi wolno i mozolnie, brak jest możliwości ustawienia listy kanałów :fool: podczas dynamicznych gier głównie fifa, wyścigi strasznie denerwujące rozmycie. jeśli chodzi o filmy to jest ok kolory dobre.
chce zmienić na coś nowszego, głównie by wyeliminować te rozmycia podczas gry i ze wzgledu na soft.
dodam że nie potrzebuję żadnych bajerów, 3d, smart tv nie koniecznie, ewentualnie może wifi
rok temu kupiłem rodzicom Panasonic TX-42AS500E. prezentuje się zacnie, cienka czarna ramka i działa o wiele lepiej niż mój philips, i własnie zastanawiam się nad tym modelem lub nieco lepszymi wersjami
TX-42AS600
TX-42AS650
z tym że z tego co widzę cieżko je kupić
czy znajdę z dzisiejszych modeli coś lepszego niz moje propozycje czy szukać z tych co podałem.
będę wdzięczny za wszelką pomoc.
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 15m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-4 metry
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? tez bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisiec
6.Jak słońce świeci w pokoju ? od wschodu
7.Jaki masz obecnie telewizor ? philips 42PFL4007H LED
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? full hd, wifi, szybki soft, dobra jakość obrazu, preferuję cienką czarną błyszcząca ramke ale to nie mus
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? dvbt, fhd
10.Jakie urządzenia ? komputer, ps3, tuner satelity
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4-5
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matowa, ale bez roznicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, troche sportu (piłka nożna)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak, rzadko 2-3 razy w tygodniu po 1-2h
16.Preferencje co do marki ? raczej nie, ale do philipsa się zraziłem, sądze że panasonic'i są przyzwoite
17.Preferencje co do wielkości ? 42cale
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? długie włączenia, długie przełączanie kanałów, wolne działanie, lubię mieć możliwość ustawienia wszystkiego pod siebie
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczor/noc
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 1500pln, jesli warto dozbieram z 100-200pln
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
2-3 lata temu kupiłem wyżej podanego philipsa, głównie pod ps3, jako ze to był mój pierwszy lcd to na początku było ok. teraz telewizor zaczyna mnie wkur....ć. głównie z powodu bardzo kiepskiego softu, chodzi wolno i mozolnie, brak jest możliwości ustawienia listy kanałów :fool: podczas dynamicznych gier głównie fifa, wyścigi strasznie denerwujące rozmycie. jeśli chodzi o filmy to jest ok kolory dobre.
chce zmienić na coś nowszego, głównie by wyeliminować te rozmycia podczas gry i ze wzgledu na soft.
dodam że nie potrzebuję żadnych bajerów, 3d, smart tv nie koniecznie, ewentualnie może wifi
rok temu kupiłem rodzicom Panasonic TX-42AS500E. prezentuje się zacnie, cienka czarna ramka i działa o wiele lepiej niż mój philips, i własnie zastanawiam się nad tym modelem lub nieco lepszymi wersjami
TX-42AS600
TX-42AS650
z tym że z tego co widzę cieżko je kupić
czy znajdę z dzisiejszych modeli coś lepszego niz moje propozycje czy szukać z tych co podałem.
będę wdzięczny za wszelką pomoc.