TV dla zwykłego kowalskiego ;)

Armata

New member
Witam wszystkich forumowiczów HD Tv :smile:

Planuje kupić jakiś TV do siebie do pokoju, co byście mi polecili ?

1. Odległość od ekranu: 1,8m
2. Jak słońce świeci w pokoju: pod kątem 90 stopni do Lini ja TV, (latem) od 11 do 16 (mam żaluzje wewnętrzne w pokoju to słońce nie problem)
3. Jak duży jest pokój: 2,5x4m
4. Preferowana technologia: led, plazma
5. Jaki masz obecnie telewizor: brak
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: filmy, Comedy Central, ZoneReality, programy naukowo-przyrodnicze,
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: 50/50
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: raczej bez światła
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: wyraźny i dokładny (czyli chyba to jest ostry)
10. Matryca błyszcząca czy matowa: chyba lepiej matowa do tych warunków?
11. Preferowana wielkość telewizora: najlepiej coś 40-42.
12. Preferowana marka: Bez różnicy
13. Czego nie lubisz w telewizorach: 3D, Input-Lagu, dużego poboru prądu, niewyraźnego i słabej jakości obrazu, fałszywych/podwójnych kontur?
14. Jakie urządzenia będą podłączone: PS3, PC, Kablówka SD UPC
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 50% ps3, 25% pc, 25% kablówka
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: najczęściej na wprost, czasem pod kątem do 20stopni,
17. Czy ważne jest wifi: nie, bo po co mi? tv to nie komputer
18. Czy będziesz korzystać z widgetów: nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: nie
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD: raczej nie
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami: bez róznicy
22. Ma mieć 3D: nie i tak nie będę korzystał a przez to tv jest tylko droższy
23. Ma mieć slot na karty SD: nie
24. Ma mieć tuner DVB-S: obojętne
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: HDMI PS3, HDMI PC, kablówkę analogową.
26. Jaki masz sygnał: sd
27. Ile programów HD: 0
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29.Rozdzielczość: Full HD
30.Dvb-t: tak
31.Na czym najbardziej Ci zależy: obrazie ładnym i czystym, na dobrym stosunku cena/jakość
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: max do 8h ale nie non stop, przeważnie 3-6h.
33.Ile osób ogląda: 1, czasem do 3 jak ktoś wpadnie na jakiś turniej w ps3 (lub film?)
34.Jaka klasa cenowa? IM TAŃSZY TYM LEPSZY (np za 2,5k) tak do 3-3,5k jak by był, było by wspaniale

Myślałem o panasonicu p42g30 byłem już prawie na niego zdecydowany ale naczytałem się komentarzy i pisało że ma powidoki migotanie obrazu i do tego buczy.

Trochę w to nie wierzyłem i pojechałem sprawdzić to na własne oczy/uszy saturna.
Wrażenia ..? Leciała jakaś pewnie w słabej jakość reklamówka sklepu obraz sie wydawał kiepski jak by przyciemniony do tego było widać Fałszywy / podwójny kontur i to mnie całkowicie odepchnęło od tego TV. Czego to mogła być wina ? zawsze już tak będzie na słabym sygnale ?

Co byście mi polecili ?;-)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym sięgał do tej drugiej wersji jeśli zależy Ci na dobrym skalowaniu i obróbce sygnału.
Czyli model najlepiej spełniające potrzeby to :
40LE 830 Sharp
42E 30 Panasonic
40Tl 838 Toshiba

Do góry