TV dla nie wymagających osób

helganin

Boss
VIP
Kolega szuka tv 65-75 cali do oglądania tv z naziemnej.
Jedyne wymagania jego to żeby youtube był i wifi :) .
Chce dać 3000 ale max jego to 4000

Poleciłem mu XIAOMI MI TV 4S 65" LED 4K Android TV za 2999zł czy w podanej cenie kupię cos lepszego?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Tych potrzeb :
- TCL 65C815 za 3999 zł
- Philips 70PUS8535 za 3999 zł
- LG 65Nano863 za 3999 zł
Jak będziesz niebieski do każdego masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

helganin

Boss
VIP
Gdzie znajdę te TV w takich cenach? :)
Widzę że chodzą po ponad 4200zł, ten ostatni LG na audiovideo.com.pl jest za 4999zł ;)
Potrzebuje jeszcze przedłużenie gwarancji do 5 lat.
No i kumpel chce androida na tv

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ceny dla niebieskich i to z pakietem tak jak podałem.
Dwa pierwsze są z Androidem.

helganin

Boss
VIP
Nie masz przedłużenia gwarancji a to jest ważny element zakupu, w dzisiejszych czasach bez tego nie ma co kupować.

kola01

Well-known member
Bez reklam
O jakim przedłużeniu piszesz? O dodatkowej polisie zewnętrznej firmy ubezpieczeniowej, którą wciskają czasem sklepy sieciowe za kosmiczne pieniądze? Wczytaj się w treść takiej polisy. Kiedyś to zrobiłem i tam masz tyle wykluczeni, że tak na prawdę, szansa na jej zrealizowanie jest niewielka.

Ostatnia edycja:

helganin

Boss
VIP
Kumplowi zawsze wymieniają na nowe jak popsuje mu się po gwarancji i dlatego tego wymaga, ja jak cos kupuje to i tak sprzedaję jak gwarancja się kończy.

RIQ10

New member
Z uwagi na to, że również interesuję się telewizorem od Xiaomi nie zakładam nowego tematu - myślę, że można rozwinąć obecny.

Poniżej moje preferencje:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 47,5 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,0-3,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Głównie na wprost, sporadycznie bokiem.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Zza telewizora.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Brak.
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Naturalna barwa, przyzwoita płynność, Android.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Ethernet, HDMI.
10. Jakie urządzenia? Dekoder, prosty zestaw kina domowego.
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Średnio 3 h.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Tak.
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? YouTube, sport, filmy pełnometrażowe.
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie.
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie.
16. Preferencje co do marki? Nie.
17. Preferencje co do wielkości? 65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Brak płynności i głębokiej czerni.
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? W dzień.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? Optymalnie do 3000 zł, maksymalnie do 4000 zł.
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Jak się zepsują lub moja babcia ma lepszy.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Często YouTube, pozostałe sporadycznie.

Do powyższych preferencji dodam, że jestem mocno zainteresowany Xiaomi Mi LED TV 4S 65 cali oraz uważam, że funkcja ambilight w Philipsach jest ciekawa. Zastanawiam się czy w budżecie do 3000 zł znajdę lepszy sprzęt niż Xiaomi? W sklepie polecili mi Samsung qe65q67rat ze względu na wyższą częstotliwość odświeżania, ale model był przeceniony bo miał kilka drobnych otarć i dlatego mieścił się w budżecie optymalnym.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
A jeśli do 4 tyś zł to TCL 65C815. Najlepszy LCD w Europie w klasie cena do jakości. Ma więcej nawet niż potrzebujesz. Jak będziesz niebieski masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .

Do góry