Tv 70-75"

piotrek37

New member
Witam.Czy ktoś może sie wypowiedzieć na temat tego modelu TCL LED 75EP660X1.TV będzie używany głównie do netflixa,cyfrowego polsatu.Bardzo proszę o opinie lub propozycje innego modelu byc może lepszego w kwocie do 4500zł.Rozmiar 70-75"Pozdrawiam

SLAV7

New member
Bez reklam
Z jakiej odległości oglądasz TV ? Za 4500 nie kupisz obecnie dobrego TV do Twoich celów. TCL ma słabe skalowanie do tej wielkosći ekranu. Może ogranicza się do 65 cali. Wtedy będzie łatwiej o TV z dobra jakoscią obrazu. Np. SONY 65XH9096 lub trochę słabszy jeśli chodzi o czerń XH8096 na matrycy IPS.

Z tańszych na matrycy VA masz LG 70UN74006

piotrek37

New member
mam obecnie sony 65W855C i po 2 latach padło podświetlenie led naprawa 1000zł pozatym android chodzi tak wolno że nie chce mi sie o tym gadać nawet. TV kosztował mnie w 2016 roku 5700zł.Nigdy Sonego juz nie kupie.Nie chodzi mi o wodotryski.Nie chce wydawać nie wiadomo ile.
Salon 35m2 odległość od TV około 4-4,5m.
Skalowanie ? nie wiem co to jest nawet.
TV ma dobre opinie , jestem zwykłym odbiorcą , a nie fachowcem i pewnie ten TV ma tyle samo wad co zalet, których pewnie i tak nie wyłapie, dlatego szukam czegoś na zasadzie cena/jakość.Gdzieś nawet chyba KIKI polecał ten model jako TV dla przeciętnego odbiorcy.

Ostatnia edycja:

SLAV7

New member
Bez reklam
Ja mam dwa TV SONY. Jeden z 2010 roku i do dzisiaj gra bez żadnych awarii. Obraz b.dobry. Drudgi XH9505 z ubiegłego roku i to jest bajka. Sysetm na Androidzie śmiga aż miło. Wszytsko zalezy od egzemplarza.

Ale jak pisałem LG 70UN74003 będzie ok. Masz za 3500. TCL ma też dobre opinie ale ja bym wziął LG

piotrek37

New member
no nie wiem ,generalnie ten mój sony świeci fajnie, pozatym że się popsuł i szybkość andka pozostawia wiele do życzenia to jako tv jest wporządku.
Trudny wybór.Może ktoś z użytkowników TCL'a by sie wypowiedział>

Jednak wizulanie TCL bardziej do mnie przemawia.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bierz to co CI lepiej się podoba.
Przecież to radość i zakup dla Ciebie.

piotrek37

New member
Philips 70PUS8535/12
Philips 75PUS7855/12

Dzisiaj byłem w sklepie i takie o to 2 telewizorki wyczaiłem, ale podobno czerń w ciemnych scenach jest zlewa się w jedną plamę. Czy dla zwykłego użytkownika ta niezgodność będzie miała ogromny wpływ na radość z użytkowania, na codzień.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale jak byłeś na sklepie i widziałeś - to z pewnością sam zauważyłeś , że nic się nie zlewa w plamę. Do tego , żeby widać było wiece szczegóły w czerni potrzebna jest właśnie kalibracja obrazu.
Wystarczy zrobić ją przed zakupem i masz radość gwarantowaną.
Masz ją w pakiecie dla niebieskich członków forum.

Petru23

Banned
Philips 70PUS8535/12
Philips 75PUS7855/12

Dzisiaj byłem w sklepie i takie o to 2 telewizorki wyczaiłem, ale podobno czerń w ciemnych scenach jest zlewa się w jedną plamę. Czy dla zwykłego użytkownika ta niezgodność będzie miała ogromny wpływ na radość z użytkowania, na codzień.

O tym podobno masz caly wątek w dziale Philipsa.
Życzę miłego korzystania z Philipsa ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeszcze raz - po kalibracji ( do tego służy) , masz wszystko czego oczekujesz.

piotrek37

New member
Ale jak byłeś na sklepie i widziałeś - to z pewnością sam zauważyłeś , że nic się nie zlewa w plamę. Do tego , żeby widać było wiece szczegóły w czerni potrzebna jest właśnie kalibracja obrazu.
Wystarczy zrobić ją przed zakupem i masz radość gwarantowaną.
Masz ją w pakiecie dla niebieskich członków forum.

No właśnie chodzi o to że w sklepie leciały reklamy na tv, a problem dotyczy scen w których przewaga jest koloru czarnego.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale do tego aby pojawiły się szczegóły na czarnym , służy kalibracja !
I jeśli patrzyłeś na sklepie to przecież plamy czarne nawet na reklamach - zauważyłbyś natychmiast.

Do góry