Tv 65 dla rodziców do ok. 3500 zł

reka1985

New member
Witam.
Zostałem poproszony o znalezienie tv dla rodziców. Musi to być koniecznie 65 cali. Rodzice oglądają głównie tv z UPC. Czasem jakieś VOD, czy YouTube. Dźwięk z soundbara. Kwota to 3000 złotych. No chyba, że będzie warto to może przekonam ich do dołożenia 500 złotych.
Pomożecie coś wybrać?

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 25m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2-2,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć.
6. Jak słońce świeci w pokoju? Okno od południa słońce pada od lewej strony. TV w 75% będzie używany wieczorem.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Jakąś starą plazma Panasonica
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? 65 cali, serwisy video
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Aplikacje internetowe, tv z UPC
10. Jakie urządzenia? Soundbar
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 2-3h
12. Czy zdarza się, że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Nie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Sport, filmy.
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Preferencje co do marki? Sony, Samsung, Panasonic
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wolne działanie pilota, brak wsparcia dla aplikacj, przycinanie sie, blada czerń
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczory.
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 3,5 tyś
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Co ok 10 lat.
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Tak

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie cenowej masz bardzo dobre modele:
- TCL 65C725 Qled
- Philips 65PUS7805
- Sony 65X85J - ale za dopłatą

reka1985

New member
Dziękuję za odpowiedź. Ten Sony to jednak trochę za drogi. Wiem, że to głupie podejście, ale jakoś nie jestem przekonany do TCL. Naprawdę warto inwestować w sprzęt tej marki? Zostaje chyba Philips. Zapomniałem jeszcze napisać, że w sumie zastanawiałem się nad PHILIPS 65PUS8535/12 i SAMSUNG QLED QE65Q74TAT. Ale to chyba starsze TV?

akutek

New member
A w przedziale ok. 4000 pln. to co byś polecił, tv z kablówki, głownie sport, rozrywka, kanały informacyjne. Ta sama półka wiekowa. Jeżeli możesz napisz proszę kwoty.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
DO 4 tyś
- Philips 65PUS7906 za 3399 zl
- TCL 65C725 za 3350 zl
- LG 65Nano 863 za 3999 zł
- Hitachi 65HZt6 za 3699 zł

reka1985

New member
Widze, że pojawiły się nowe propozycje w moim zakresie cenowym. Który z tych trzech tv byłby najlepszy? Philips 65PUS7805, PHILIPS 65PUS8535/12, Philips 65PUS7906? A może SAMSUNG QLED QE65Q74TAT, LG 65Nano 863 lub TCL 65C725? Za duży wybór. Można się pogubić...

Ostatnia edycja:

akutek

New member
Kiki rozumiem, że jest to cena dla niebieskich? Ten lg też mi się najbardziej podoba, tylko muszę znaleźć różnicę między odznaczeniami na końcu PA i NA. Ten NA jest o wiele tańszy w sklepach ale to zmartwienie po mojej stronie aby tą różnicę znaleźć. A w przypadku podpowiedzi i pomocy kupna tv teściowej, nie muszę pisać jakim bohaterem będę, he he he

akutek

New member
Wg jednego z marketów NA rok modelowy 2020 i procesor P3, PA rok modelowy 2021 i procesor P4. M. in. takie różnice. Który masz do zaoferowania?

Ostatnia edycja:

akutek

New member
Tylko takie, czy za 3999 jest ten PA? Teściowa zdecydowana, po potwierdzeniu przez Ciebie, że chodzi o ten, przystępuję do realizacji. Wszystkie namiary mam, bo czekam na TCL od Ciebie. Pozdro

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak, ten LG nano z kropkami kwantowymi będzie bardzo dobry.
Dla niebieskich masz jeszcze dodatkowo pakiet .

Do góry