TV 55" jaki? (cena bez znaczenia)

min

New member
Witam,
jaki polecicie taki kupię :)
Założenia (w kolejności od najważniejszego do najmniej ważnego):
1. 55" - nie ważne czy LED czy plazma. Co do marki to też nie mam żadnych preferencji.
2. Żeby się nic nie wieszało i działało stabilnie - bezstresowo.
3. Dobra obsługa DLNA i wszelkich formatów plikowych.
4. WiFi (najlepiej wbudowane) do obsługi DLNA - nie mam kabla sieciowego przy telewizorze.
5. Gniazdo CI do obsługi Cyfry+ - chciałbym wyrzucić tuner Cyfry żeby wszystko obsługiwać z jednego pilota. Od razu fajnie gdyby ktoś polecił odpowiedni moduł CAM.
6. Oczywiście jakość obrazu też ma znaczenie. Dobra jakość zdjęć - wyświetlane będą przez DLNA.
7. Ciekawy design.

Obraz będzie głównie z Cyfry+. Włączyli teraz dużo kanałów HD. Czasami będę oglądał z BluRay, bezpośrednio z kamery HD i aparatu cyfrowego. Cena nie gra roli.

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.

Blendor

New member
niema sie co nawet zastanawiac w tej cenie kategorii tylko 55VT30
sam dokonalem tego zakupu mimo ze mam na codzien doczynienia z KURO 5090 Panas idzie łeb z łeb w KURO

nawet facet w media sie przyznal ze zaden tv nie da na dzien dzisiejszy takiej jakosci jak VT30 poprostu dzisia to król polecam

Pioneer1980

New member
Zdecydowanie Panasonic 55 vt 30 55 cali 8100 zł - jak masz ponad 4 metry odległości do odbiornika to warto brać 65 Vt 30 12300 zł.Jeżeli z jakiś względów nie chcesz plazmy chociaż to absolutny król tv to zostaje ci Sony HX 920 za 11 500zł .Innych telewizorów nie wymieniam z racji wadliwej technologii led edge.Najlepszy stosunek ceny do jakości zawsze daje plazma.
Nie ma innych plazm 55 calowych a jedyny led pełny (poza Sony)w tym wymiarze to Lg 980 s mocno przereklamowany (niska ilość stref).Więc wybór masz tylko między dwoma tv jak stawiasz na jakość.Do tego 3d w plaźmie dużo lepsze niż w lcd led.A na większym poborze energi zyskujesz na starcie niższą ceną.Np.65 cali Sony HX920 kosztuje 20 tys zł ponad 65% więcej niz plazma Panasonica.Można polecić Ci też plazmy 60-64 calowe innych firm Lg i Samsung ale 55 calowych nie ma.A jeden z najlepszych ledów Philipsa 9706 to tylko 46 cali , zakładam że cena ma znaczenie, bo nie sięgniesz chyba po 55 calową Toshibę ZL1 za 15 000 zł lub ZL2 za 25 000 zł (3d bez okularów).
Po co przepłacać Panasonic Vt 30 jest the best.

Ostatnia edycja:

min

New member
Dzięki,
widzę jednak w specyfikacji, że nie ma WiFi. Czy zatem można do niego dokupić moduł na USB?

I jeszcze jedno: nie mogę znaleźć na stronie Pioneera telewizorów. Nie sprzedają już?

Pioneer1980

New member
Dzięki,
widzę jednak w specyfikacji, że nie ma WiFi. Czy zatem można do niego dokupić moduł na USB?

I jeszcze jedno: nie mogę znaleźć na stronie Pioneera telewizorów. Nie sprzedają już?

Panasonic ma moduł wi-fi na pokładzie .Pioneer pod swoją marką nie produkuje tv od niespełna 3 lat.Prawdziwy król umarł.Nie wytrzymał kryzysu.
Telewizory - Telewizory plazmowe - TX-P55VT30 - specifications - Panasonic Polska
http://www.idg.pl/news/336065/koniec.telewizorow.pioneer.html
Tak na marginesie Philips też nie produkuje tv lcd. Chińczycy to robią pod jego marką.
http://www.kinodomowe.idg.pl/news/3...orami..teraz.produkcje.przejma.Chinczycy.html

Ostatnia edycja:
Do góry