TV >55" do 5-6 tys.

Bulioner

New member
Witam

Zastanawiam się ostatnio nad zakupem nowego TV do salonu. Na początek ankieta :)

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 6x8m
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 5-6m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-5
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Zależy jak się walnie na kanapie ;). Ale raczej na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Średnio-słabe nasłonecznienie, okno dachowe za kanapą kierunek północno-wschodni
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 32" CRT LG
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? DLNA, Wi-Fi (adapter lub wbudowane), DVB-T ofc :), Slot na karty SD lub więcej niż 1 USB
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? SD, ew. 1080p z PS3
10.Jakie urządzenia ? Planuje zakup kina domowego, prosił bym również o jakieś propozycje ale zakup dopiero w późniejszym terminie
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 5-8
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej mat ew. pół-mat
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? To co się nawinie :)
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? O ile działało by to w miarę dobrze to może być.
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Tak, ok. 30-40%
16.Preferencje co do marki ? Panasonic, Philips, Sony chociaż innymi dobrymi markami nie pogardzę
17.Preferencje co do wielkości ? >55 cali
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? "efekt teatru".
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 5-6 tys.
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie jest wymagane ale jak już to aktywne, chyba że są lepsze technologie pasywne niż w LG (tylko w nim widziałem pasywny, denerwowała mnie widoczność linii coś jak w 720i, oraz mniejsza rozdzielczość)

Zastanawiałem się nad TV Panasonica ew. Sony (chociaż ceny są zaporowe) oraz Philips. Proszę o jakieś propozycje.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Przy takiej odległość wielkość ma duże znaczenie
byłbym zdecydowanie za Sharpem wielkości 60"- czyli
60le635 lub 60le 740

Bulioner

New member
Ten SHARP podoba mi się tylko takie pytanie czy będę mógł podłączyć do USB HUB i korzystać jednocześnie z np. Dysku twardego i czytnika kart pamięci na USB?

Edit:
Sorry nie doczytałem że ma on czytnik :). Co jeszcze byście polecili z tych 60" żebym miał jakiś wybór?

Ostatnia edycja:
Do góry