TV 55" dla Rodziców do 2500zł

Zbyshek

New member
Witam :)
Potrzebuję TV 55” dla Rodziców. Kiedyś tu na forum doradzono mi i też stąd zakupiłem swojego 40LE830E, z którego pod względem obrazu jestem bardzo zadowolony do dziś dnia :D

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Zdarza się bokiem ~35stopni
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? okno zachodnie, TV na wprost okna, ale rolety ciemne są zamontowane.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Sharp 37” z matowa matrycą
8. Co chcemy, aby telewizor posiadał? 1.Jakość obrazu. 2.Matrycę, w której będziemy się jak najmniej odbijać (podobno matowych matryc już nie produkują :( ) 3. Bezproblemowe łączenie się TV ze smartfonem z androidem, gdzie mógłbym pokazać Rodzicom jakiś film czy zdjęcia.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? dekoder Polsatu
10. Jakie urządzenia będą podłączane do TV? Dysk/pendrive
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matowa
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? wszystko
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? nie
15. Czy zamierzasz grać w gry? nie
16. Preferencje co do marki? Brak
17. Preferencje co do wielkości 55”
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Błyszczące matryce, w których czasem można się wręcz przejrzeć ;) oraz częste problemy z połączeniem się TV ze smartfonem
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ~2500zł
21. Czy telewizor ma mieć 3D? nie

Prosiłbym o 2-3 modele + świetnie byłoby gdyby taki TV był dostępny w jednym z tych większych sklepów RTV, ale nie jest to mus, po prostu jak to Rodzice – wolą coś kupić „na żywo” ;) Także liczę na Waszą pomoc, Rodzice w tym tygodniu chcą już mieć nowy TV i specjalnie czekają na mnie, bo jestem Ich wyrocznią...a Wy moją :D :D
Pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje!:smile:

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
Matryca VA prosty bez systemu najlepiej proponuję model TCL DP600 lub p6006 może coś z Thomsona to jest praktycznie to samo

Zbyshek

New member
Matryca VA prosty bez systemu najlepiej proponuję model TCL DP600 lub p6006 może coś z Thomsona to jest praktycznie to samo

No właśnie coś takiego prostego dla Nich byłoby odpowiednie, ten TCL U55DP600 mi się podoba. I teraz pilne pytanie na szybko, Ojciec był przed chwilą, w sklepie i spodobał mu się MANTA 55LUA68L - zrobi błąd jak Go weźmie? Widzę, że się napalił jak dzwonił, ale powiedziałem, żeby wstrzymał się kilka chwil nim zasięgnę porady.... POMOCY ! :) :)

k3lt

New member
No właśnie coś takiego prostego dla Nich byłoby odpowiednie, ten TCL U55DP600 mi się podoba. I teraz pilne pytanie na szybko, Ojciec był przed chwilą, w sklepie i spodobał mu się MANTA 55LUA68L - zrobi błąd jak Go weźmie? Widzę, że się napalił jak dzwonił, ale powiedziałem, żeby wstrzymał się kilka chwil nim zasięgnę porady.... POMOCY ! :) :)

Ta Manta jest nic nie warta. Samsungi ktore wymienilem sa rewelacyjne w budzecie do 2.5k.

Adam85Rbk

Active member
Bez reklam
nie no Manta to wiesz...TCL jest bardziej rozpoznawalny więc TCL (trzeci producent na świecie)...namów go że to trochę bardziej pewniejsza firma od Manta

Zbyshek

New member
Ojciec Mantę odpuścił :) Ale spisał sobie kilka modeli, no i raczej wybierze któryś z tych:
Samsung UE55NU7472, Philips 55PUS6703, TLC U55DP600, LG 55UK6400. Do TLC nie jest trochę przekonany, bo marki nie zna, no i w pracy Mu naopowiadali, że LG robi najlepsze matryce, ale generalnie obraz w TLC Mu się podobał w sklepie. Pytanie, czy jeśli weźmie którykolwiek z nich, to będzie ok ? Czy może któryś z w/w modeli ewidentnie wygrywa, bo jeśli nie, to tutaj zadecyduje cena tak naprawdę.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz 2,5 tyś więc masz naprawdę extra modele :
TCL 55C70 za 2499 zł
Philips 55PUS 7303 za 2699 zł
LG 55UK 6500 za 2199 zł
TCL 55DP660 za 2299 zł
Thomson 55UC64 za 2199 zł
TCL 55P60 za 1999 zł
Hitachi 55HZT66 za 2499 z
Toshiba 55U78 za 2299 zł z DV

bushido90

New member
Im wiecej czytam na temat TV tym bardzie sie zniechecam do zakupu danego modelu . Czytam na temat tej Toshiby i ludzie pisza ze TV sie wiesza w aplikacjach Netfix YT .
Dla mnie priorytetem TV jest to by odtwarzal materialy Video z mojego dysku QNAP Obecnie mam 42la690 LG i nie ma najmniejszych problemow , Co Tu wybrac Panowie do 2500zl +- 200 zl (Kupuje na raty )

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Dziś sprawdziłem przez godzinę z YT Toshibę u78. Ma świetne skalowanie. daje czysty obraz, dźwięk z głośników Onkyo też robi wrażenie.
W sumie nie wiem co masz na myśli, że się wiesza ?

Zbyshek

New member
Witam:)

Philips 55PUS6703 kupiony :) Obraz bardzo ładny, czernie czarne, a tego się obawiałem :) Pierwszy kontakt z ambilightem i przyznam, że i mnie i Rodzicom to się podoba :) Można ustawić, żeby te kolory się dostosowywały do obrazu wyświetlanego lub wybrać statyczny kolor i przy tym ustawić jasność tego podświetlenia, a także jest tryb muzyczny, że światło zmienia się w rytm muzyki :D

Ogólnie musiałem pozmieniać trochę w ustawieniach, bo na początku w nocy po prostu obraz był zbyt rażący i tu mam pytanie - czy podzieliłby się może ktoś ustawieniami do tego TV? Jest nie mało opcji, a też nie chcę czegoś niepotrzebnie wlączyć/wyłączyć.

Dźwięk w tym TV na średnim poziomie, zaktualizowałem go od razu i jakby trochę się poprawił, albo to jakieś złudzenie. Nieco więcej basu mogłoby być. Co do matrycy jeśli chodzi o odbijające się światło - źle nie jest, w innych TV mogłem się niemalże przejrzeć, ale ciekawi mnie czemu producenci wycofali się z matowych matryc :(

Ogólnie i ja i Rodzice zadowolenie i mogę polecić ten TV niezdecydowanym :)

bushido90

New member
Dziś sprawdziłem przez godzinę z YT Toshibę u78. Ma świetne skalowanie. daje czysty obraz, dźwięk z głośników Onkyo też robi wrażenie.
W sumie nie wiem co masz na myśli, że się wiesza ?

Opinia w RTV euro
Cytuje "Po niecałym tygodniu użytkowania TV, funkcje "smart" zawieszają telewizor. W dniu dzisiejszym pojechał do serwisu. Porażka. Ciekawe w jakim stanie wróci. Co do TV ogółem, Wygląd - świetny Obraz - bardzo OK. Przy dużym słońcu ciężko się ogląda, ale nie ma tragedii. W połączeniu z konsolą (Xbox One S) rewelacja. Dzwięk - Ok Smart - PORAŻKA. Netflix (zawieszał się), YouTube (zawieszał się, zawieszał cały TV), mało innych aplikacji. Sklep - bieda"

Po 20dniach
Cytuje "Okazało się, że to wada aktualizacji oprogramowania zawieszała TV. Trochę to trwało nim zdiagnozowali, no ale... Po trzech tygodniach (3 tygodniach!!!) telewizor do mnie wrócił. Co się okazało? Nic! Dalej sp#%@*#!!!! Taka prosta usterka, a telewizor nadal niesprawny. Czy to oznacza, że znowu zabiorą go na 3 tygodnie? Może tak, może nie... Może tym razem go naprawią? Może tak, może nie... Sklep nie jest mi w stanie w żaden sposób pomóc. Dobrze, że kupiłem go na raty z pierwszą wpłatą w styczniu. Może od nowego roku będę mógł z niego normalnie korzystać.
"
Drugi komenatrz
Cytuje "Czy ostatecznie serwis coś zdziałał ? Niestety mam podobne objawy jeśli chodzi o Netflix'a, YouTube'a i zastanawiam się czy zgłaszać ten problem do serwisu.
"

Mam obawy przed Tym tv

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips extra.

Toshiba - Obraz extra.
Do Toshiby w promocji U78 jest gratis oprogramowany Box z Androidem i masz wszystko co chcesz i czym sobie zamarzysz.

Jutro testujemy dalej.

Do góry