Witam,
szukam dla rodziców telewizora 55 cali( zastanawiałem się nad 65, ale do 4000zł chyba lepsze jakościowo będą 55c).
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Częściej bokiem i czasami prosto.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Na wprost, jednak okno posiada roletę zewnętrzną, więc to nie problem.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Plazma (nie wiem jaki model dokładnie) od Sony, 48 albo 50 cali
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, 4K
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna
10. Jakie urządzenia? Nic
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5 - 8
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Zdarza się
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale, filmy
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie bardzo, ewentualnie czasami może jakiś film z Netflix, ale pewnie bardzo rzadko
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Preferencje co do marki? Nie ma
17. Preferencje co do wielkości? 55 cali, ew. 65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Białe plamy przy czarnym ekranie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczór
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000zł (jak będzie np. 4100 to też OK)
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Aż się zepsuje
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Nie, pewnie rzadko Netlix
Wpadły mi w oko
1. Telewizor SONY KD55X85JAEP 55" LED 4K 100Hz Android TV Dolby Atmos Dolby Vision HDMI 2.1 za 3690zł.
2. Telewizor SAMSUNG QE55Q80A 55" QLED 4K 120Hz Tizen TV za 3999zł.
3. PHILIPS 55PUS9206 55" LED 4K 120Hz Android TV Ambilight x4 za 3999zł.
Przede wszystkim zależy mi na jak najlepszym obrazie w tej cenie i nie awaryjności czy też ryzyku wypalenia. Internet i inne bajery to tylko dodatek, bo jednak pewnie rzadko będą używane. Sam mam TV LG OLED55CX3LA, gdyż rok temu był jednym z najczęściej polecanych, ale rodzice nie wykorzystają potencjału takiego TV.
Pozdrawiam!
szukam dla rodziców telewizora 55 cali( zastanawiałem się nad 65, ale do 4000zł chyba lepsze jakościowo będą 55c).
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Częściej bokiem i czasami prosto.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Na wprost, jednak okno posiada roletę zewnętrzną, więc to nie problem.
7. Jaki masz obecnie telewizor? Plazma (nie wiem jaki model dokładnie) od Sony, 48 albo 50 cali
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Smart TV, 4K
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna
10. Jakie urządzenia? Nic
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5 - 8
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? Zdarza się
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Seriale, filmy
14. Czy zamierzasz surfować po internecie? Nie bardzo, ewentualnie czasami może jakiś film z Netflix, ale pewnie bardzo rzadko
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Preferencje co do marki? Nie ma
17. Preferencje co do wielkości? 55 cali, ew. 65
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Białe plamy przy czarnym ekranie
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Wieczór
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4000zł (jak będzie np. 4100 to też OK)
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu? Aż się zepsuje
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych? Nie, pewnie rzadko Netlix
Wpadły mi w oko
1. Telewizor SONY KD55X85JAEP 55" LED 4K 100Hz Android TV Dolby Atmos Dolby Vision HDMI 2.1 za 3690zł.
2. Telewizor SAMSUNG QE55Q80A 55" QLED 4K 120Hz Tizen TV za 3999zł.
3. PHILIPS 55PUS9206 55" LED 4K 120Hz Android TV Ambilight x4 za 3999zł.
Przede wszystkim zależy mi na jak najlepszym obrazie w tej cenie i nie awaryjności czy też ryzyku wypalenia. Internet i inne bajery to tylko dodatek, bo jednak pewnie rzadko będą używane. Sam mam TV LG OLED55CX3LA, gdyż rok temu był jednym z najczęściej polecanych, ale rodzice nie wykorzystają potencjału takiego TV.
Pozdrawiam!
Ostatnia edycja: