Avangander
New member
Na początku chciałbym się przywitać z wszystkimi.
Szukam dobrego tv do max 6.000 zł z racji, że mój obecny SONY BRAVIA 50" KDL-50W829B już trochę się „zestarzał” rozglądam się za czymś z 4K oraz HDR i tego typu bajerami, obecne konsole coraz lepiej wspierają 4K, więc czemu nie kupić czegoś przyszłościowego
główne zastosowanie tv to FILMY oraz w 80% GRY. Dlatego potrzebuję czegoś z niskim Imput lagiem oraz możliwie najlepszą jakością wyświetlanego obrazu. Dźwięk ma najmniejszy priorytet, gdyż TV będzie podpięty pod kino domowe. Do tv Będą podpięte konsole tj. XBOX ONE X oraz PS4 PRą oraz PC.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobrą czerń, wyraźne żywe kolory, wi fi, HDR ,niski imput lag,
7. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? wi-fi, PC, konsole XBOX ONE X , PS4 PRO
8. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? bardzo rzadko
9. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy
10. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, dość często
11. Preferencje co do marki? Samsung,Sony,LG
12. Preferencje co do wielkości? 55" max 65
13. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? pół na pół
14. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4500-6000 zł
TV, które wpadły mi jak na razie w oko to :
Samsung QE55Q7FN
Samsung QLED Q6F
LG OLED 55" B8
LG OLED 55" B7
LG OLED 55" B6 .
Proszę o waszą pomoc i opinie jak ktoś znajdzie coś lepszego do podanej ceny to również rozważę.
Szukam dobrego tv do max 6.000 zł z racji, że mój obecny SONY BRAVIA 50" KDL-50W829B już trochę się „zestarzał” rozglądam się za czymś z 4K oraz HDR i tego typu bajerami, obecne konsole coraz lepiej wspierają 4K, więc czemu nie kupić czegoś przyszłościowego
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,5-3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Stać
6. Co chcemy aby telewizor posiadał? Dobrą czerń, wyraźne żywe kolory, wi fi, HDR ,niski imput lag,
7. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? wi-fi, PC, konsole XBOX ONE X , PS4 PRO
8. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program? bardzo rzadko
9. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy
10. Czy zamierzasz grać w gry? Tak, dość często
11. Preferencje co do marki? Samsung,Sony,LG
12. Preferencje co do wielkości? 55" max 65
13. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? pół na pół
14. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 4500-6000 zł
TV, które wpadły mi jak na razie w oko to :
Samsung QE55Q7FN
Samsung QLED Q6F
LG OLED 55" B8
LG OLED 55" B7
LG OLED 55" B6 .
Proszę o waszą pomoc i opinie jak ktoś znajdzie coś lepszego do podanej ceny to również rozważę.