tv 55" 4K do 5 tys

dealer25

New member
Witam
Chciałbym wymienić swój tv który nie chce się popsuć :) 40hx800, mam możliwość kupienia sony 55x8509c w dobrej cenie 4690 zł ale tez zastanawiam się nad 55ju7000, który wybrać? jest sens doplacac do Samsunga? Na Sonego dostałem dobrą cenę

rafcio76r

New member
Bez reklam
Witam
Chciałbym wymienić swój tv który nie chce się popsuć :) 40hx800, mam możliwość kupienia sony 55x8509c w dobrej cenie 4690 zł ale tez zastanawiam się nad 55ju7000, który wybrać? jest sens doplacac do Samsunga? Na Sonego dostałem dobrą cenę

Decyzji za Ciebie nikt nie podejmie. Najlepiej jak miałbyś możliwość porównania obydwu modeli w sklepie na własnym materiale. Ja miałem tą przyjemność i u mnie wygrał JU7000. Ty możesz mieć odmienne wrażenia, więc ważne, abyś miał możliwość sprawdzenia przed zakupem. TV są zbliżone jakościowo. Jeśli Soniak w cenie 4690 zł jest nowy, nie pochodzi z ekspozycji, ani ze zwrotów od klientów, a do Samsunga musiałbyś dołożyć powiedzmy 500-600 zł, to w mojej ocenie - naprawdę nie warto tyle dopłacać do Samsunga.

Ostatnia edycja:

gizewo

New member
Cena fajna za sony, ale to nie wszystko. Może bardziej Ci się podobać Samsung. Musisz porównać. U mnie natomiast wygrał sony.

dealer25

New member
cenę mam taka dobrą na sony bo pracuje w sklepie z rtv tzw mam zakup pracowniczy, niestety Samsunga nie mamy dostępnego jedynie model na ten rok ale chyba nie ma sensu doplacac 1300 zł. Teraz w Sonym 40hx800 mam błyszczącą matryce dobre wygaszanie i czern mi odpowiada, boje się o x8509c bo na sklepie jakoś średnio ta czerń wyglądała

gizewo

New member
cenę mam taka dobrą na sony bo pracuje w sklepie z rtv tzw mam zakup pracowniczy, niestety Samsunga nie mamy dostępnego jedynie model na ten rok ale chyba nie ma sensu doplacac 1300 zł. Teraz w Sonym 40hx800 mam błyszczącą matryce dobre wygaszanie i czern mi odpowiada, boje się o x8509c bo na sklepie jakoś średnio ta czerń wyglądała

Ja miałem 40ex720 i tez się bałem o to samo co Ty. Zaryzykowałem i kupiłem tego sony. Myślę, że dobrze zrobiłem, jestem zadowolony. Ostatnio był u mnie brat, który ma plazmę Panasonic, jakiś średni model i powiedział, że nie ma tragedii z czernią, ale ustawiałem go pod siebie ze dwa tygodnie. Wybór należy do Ciebie. Będziesz miał zwolenników, jak i przeciwników każdej z marek. Nie ma sprzętów idealnych.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Samsung 55JU7000 jest dobrym wyborem.
Dla niebieskich jest w specjalnej cenie.
A z dobrych masz jeszcze :
- Philipsa 55PUS6561
- Philipsa 55PUS7100
- TCL 55S7906
- Sharp 55XUF8772

WuMike

New member
Bez reklam
Dozbieraj 500 zł i zastanów się nad 58DXM710. To dobry model, a trzy cale więcej też piechotą nie chodzą.

dealer25

New member
udało mi się znaleźć na sieci ostatni ju7000 ale 3 miechy stał na wystawce. Mogę go kupic za 4500 tys, w przyszłym tyg będę miał 2 modele na sklepie i będę wybierał

Samsung 55JU7000 jest dobrym wyborem.
Dla niebieskich jest w specjalnej cenie.
A z dobrych masz jeszcze :
- Philipsa 55PUS6561
- Philipsa 55PUS7100
- TCL 55S7906
- Sharp 55XUF8772

Dla niebieskich tzn użytkowników forum?

WuMike

New member
Bez reklam
Chcesz ryzykować i kupować model z wystawki, który mógł chodzić grube steki godzin, w dosyć specyficznych warunkach? Pomyślałeś o kondensatorach? Samsung nie słynie z dobierania najlepszych komponentów, w tym elektrolitów. To tylko drobna przestroga, ale ja dopuściłbym, dozbierał trochę i kupił nowy, lepszy nawet model.

dealer25

New member
Chcesz ryzykować i kupować model z wystawki, który mógł chodzić grube steki godzin, w dosyć specyficznych warunkach? Pomyślałeś o kondensatorach? Samsung nie słynie z dobierania najlepszych komponentów, w tym elektrolitów. To tylko drobna przestroga, ale ja dopuściłbym, dozbierał trochę i kupił nowy, lepszy nawet model.

6 lat temu kupiłem sony hx800 tez z wystawki i do tej pory swieci świenie, dlatego nie ma to dla mnie znaczenia, chcę Tv który godnie go zastąpi

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli grał nie wiele to śmiało można brać. Ale czasami gra rok i to po 16 godzin dziennie, więc trzeba wiedzieć co i jak ?

dealer25

New member
a porównując ju7000 do ue55f9000 ?? na pewno seria f9000 ma stary kodek i nie ma hdr, to prawda ze można wymienić listwe one connect i będzie po problemie? jaka matryce ma f9000?? 100? 120? 200hz? jest test tego tv na forum ale jest zablokowany

dealer25

New member
Daruj sobie serię F. Bierz JU7000

nie wiem ale jakoś ju7000 nie zachwycił mnie, pewnie i tak trzeba zrobić prof. kalibracje. Szczerze to filmy w 3d wyglądają lepiej płynniej na moim starym HX800, tak samo wygaszanie 8 strefowe działa lepiej, czerń jest lepsza, jak to jest możliwe??? telewizory postawiłem obok siebie i leciał ten sam materiał. Czy hx800 ma matryce natywna 200hz??? czy 100hz??

Do góry