Tv 55" 3d

Dymitri

New member
Witam, moi rodzice postanowili wyremontować sobie salon, a co za tym idzie chcą iść z postępem technologicznym i wymyślili sobie kino domowe w tym pokoju. Telewizor ma mieć przekątną 55", z racji na sporą powierzchnię pokoju [25 m2] . Mam problem z wyborem modelu TV, bo niestety ale ciągłe wizyty w sklepach RTV zamiast mi pomóc w wyborze utrudniły go. Telewizor będzie głównie używany do oglądania meczów piłki nożnej i innych kanałów HD dostępnych na cyfrze, oraz co jest najważniejsze wg. opinii moich rodziców filmów 3D. Zastanawiam się pomiędzy trzema markami LG, Samsung, Panasonic. LG przekonuje mnie najbardziej z powodu CINEMA 3D i bardzo małego kosztu kupna dodatkowych okularów. Mam prośbę, czy moglibyście mi zaproponować jakiś dokładny model, którejś z tych marek. Oczywiście nie wykluczam innych, jeśli znajdzie się jakaś ciekawa propozycja. Cena zaporowa to max 7000 zł +/- 400 zł. Z góry dzięki za odpowiedź.

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Do takiego pokoju tylko plazma Panasonica 65 cali TX-P65ST50 z 3D teraz za 7800 zł. Za mały będzie 55 cali !!!!! Obraz prawie jak w serii VT50- REFERENCYJNEJ !!!!!

Karpaj

New member
Bez reklam
Roman - ogranicz liczbę wykrzykników :)

Cinema 3D (pasywne) ma obecnie więcej firm niż tylko LG - oprócz koreańca, ma to także w ofercie Panasonic, Toshiba i Philips (no i Sony, ale tylko przy 84").
Dzieląc modele na 3d aktywne i pasywne myślę że powinieneś się zainteresować :

Aktywne :
Panasonic 55DT50
Sharp 52LE830
Toshiba 55YL863
Sony 55HX850

Pasywne :
LG 55LM760
Toshiba 55VL963
Philips 55PFL6007

Dymitri

New member
Dzięki wielkie za szybkie i jakże pomocne odpowiedzi :). Po przeglądnięciu waszych propozycji, wybrałem trójkę telewizorów, które najbardziej mi się spodobały :
1. Philips 55PFL7007K/12
2. Panasonic TX-L55WT50E
3. LG 55LM760
Z tej trójki, który wy byście najbardziej polecili ? Dla mnie jedynym mankamentem Panasonica są 2 piloty, które znając z autopsji moi rodzice nie będą potrafili obsłużyć(chodzi mi o touchpada). Próbuję znaleźć ceny okularów 3D do Panasonica, ale powiem szczerzę, że nie mam pojęcia o jakie dokładnie chodzi, gdyż tych modeli jest ogromna ilość( to samo tyczy się Phillipsa ). Philips ma bdb osiągi w testach + ambilight i nieźle zaprojektowany pilot dają mi spore argumenty do wysunięcia go na 1. miejsce w moim rankingu. LG natomiast zachęca tym pasywnym 3D i "prawie" darmowymi okularami. Czy jest możliwość, bez tworzenia osobnego media center, by obsługiwać Philipsa i LG za pomocą Androida?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Największe wrażenie na rodzicach zrobi ... 55pfl 8007.
Masz nie wielką dopłatę a kilka rzeczy w komplecie które jak zechcą dokupić będą kosztować dużo więcej niż dopłata do telewizora.

To warto dopłacić aby zobaczyć na twarzach rodziców niekłamaną radość.

A z Twoich wybierałbym - Philipsa lub Panasonica.
Philips też jest obsługiwany z Androida.
A jeśli zabraknie Wam aplikacji to dokupisz Dongla z Androidem i będzie tam tysiące aplikacji :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...-telewizorze-w-twoim-telewizorze-rowniez.html

Dymitri

New member
Dzięki za propozycję, tego modelu tylko u mnie sprawa z budżetem wygląda tak, że na całe kino domowe mam w sumie 10000 zł, liczyłem że do tych 7500 zł "uda" się kupić porządny TV, a reszta zostaje na głośniki, odtwarzacz( w tym przypadku akurat wybieram PS3 ;) ) i wzmacniacz. W przypadku zakupu modelu 8007 ten budżet wygląda trochę krucho.

ROMAN38

Active member
Bez reklam
Dzięki za propozycję, tego modelu tylko u mnie sprawa z budżetem wygląda tak, że na całe kino domowe mam w sumie 10000 zł, liczyłem że do tych 7500 zł "uda" się kupić porządny TV, a reszta zostaje na głośniki, odtwarzacz( w tym przypadku akurat wybieram PS3 ;) ) i wzmacniacz. W przypadku zakupu modelu 8007 ten budżet wygląda trochę krucho.
To bierz Panasonica 65 cali TX-P65ST50 z 3D teraz za 7800 zł i nie narzekaj .:-x

Do góry