TV 50" ; najlepszy wybór w różnych półkach cenowych

athem

New member
Czesc
Z racji ograniczen powierzchni zmuszony jestem szukac TV w mocno niewygodnej wielkosci tzn: 50" i ani cala wiecej.
Zastosowanie wszelakie: konsola, netflix, f1, premierliga. Przez konsole/sport zrezygnowalem z OLED. Dalsze kryteria: procesor/odswiezanie/lacza. Generalnie: wszechstronnosc. Zrezygnowalem rowniez z mniej powszechnie znanych marek

Jako ze nie mam scisle ograniczonego budzetu probowalem zrozumiec "polki cenowe" dla podanej przekatnej od 2k w gore (tak by nie narzekac juz na jakosc przez najblizsze miesiace i lata)
Oto wstepne wyniki:

okolice 2.3k:
50PUS7334

okolice 2.7k:
50PUS8804
50PUS8535 -> tego bardzo mocno proponowano mi w sklepie MM zamiast LG ktoremu sie przygladalem. Czy slucznie?

okolice 3k PLN:
49NANO863NA. Troche denerwuje mnie brak androida ale to chyba moj faworyt dzieki dobremu cost/effective i przez to ze lubie swoj monitor z nanocell

przedzial 3-5k PLN
Czy tu powinienem cos wstawic? Nic mi sie nie rzucilo w oczy po kilkudziesieciu minutach poszukiwan

okolice 5k PLN:
QE49Q80TA
KD49XH9505

Czy sa jakies modele ktore pominalem? Dziwi mnie brak polecanych TV pomiedzy 3-5k w moich poszukiwaniach.
Czy wydaje wam sie ze ta wypisana tier lista jest sensowna?

PS. Poprosze na priv info o specjalnych ofertach dla niebieskich o ktorych tu regulanie czytalem

jasssu

New member
Pytanie też o dodatki: czy masz preferencje albo jakieś oczekiwania wobec SmartTV. Czy podobają Ci się dodatki typu Ambilight i mają znaczenie przy wyborze. Co do telewizorów w przedziale 3-5 tys. pełna zgoda z tym co sam napisałeś.

athem

New member
Nie mam mozliwosci wykorzystac ambilight (zwiazane z tym ograniczeniem na wielkosc: mam meble dookola TV), zrozumialem ze jest to jeden z glownych dodatkow dla ktorego ktos moze chciec kupowac dzis philipsy z serii performance. Takze: jako ze nie moge skorzystac: wybor LG jest prostszy

co do smartTV/systemu: mam absolutnie zerowe doswiadczecnie z webOS i na ta chwile nie wiem jak duzo trace ale poczytam zaraz

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z Twoich najlepszy jest Sony 9505.
Napisz proszę na PW dostaniesz program i ceny dla niebieskich członków forum.

Do góry