Tv 50-55'' do ps4 ~4000 zł

acodmt

New member
Witam,

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 13m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej będzie stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? nie dotyczy (rolety)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? brak
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? wi-fi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? dekoder netia
10.Jakie urządzenia ? ps4, głośniki, dysk zewnętrzny
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? max 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? tylko youtube
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? większość czasu będzie tv używany do grania na ps4
16.Preferencje co do marki ? Sony
17.Preferencje co do wielkości ? 50'', 55''
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolne działanie, słaba jakość wyświetlanego obrazu oraz nierównomierne podświetlenie
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 4000 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bez znaczenia

Telewizor będzie przede wszystkim przeznaczony pod konsole playstation 4. Poza tym czasami jakieś mecze, zdarza się również programy przyrodniczne, więc dobrze jakby tv miał dobre odwzorowanie kolorów :).

Aktualnie rozglądałem się za Sony W829b, nie wiem jak wypadają telewizory tegoroczne od Sony przede wszystkim pod względem komfortu grania na konsoli. No i mam dylemat czy starczy 50 czy wybrać 55 cali.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

holland

New member
Swojego czasu serwis eurogamer zbadał, że lag całego systemu tzn. zsumowany z konsoli, wyświetlacza i wszystkiego po drodze zaczyna mieć wpływ na rozgrywkę gdy wynosi więcej jak 200ms. Przy czym samej konsoli schodzi się średnio 133 [ms] w zależności od gry. Lag wyświetlacza powinien być zatem mniejszy od 70 [ms], by nie wpływać negatywnie na rozgrywkę.

acodmt

New member
Dzięki za odpowiedzi, teraz bardziej się skłaniam ku Philips 55PFS7509. Zastanawiam się tylko jeszcze czy do tego Philipsa będzie się dało podłączyć głośniki, które mam czyli Edifier R2600, tylko czy same głośniki będzie dało rade czy również z DAC FiiO E07K ANDES?
Ostatnie pytanie czy w stosunku do tego Philipsa warto dopłacić i wziąć tegorocznego Sony KDL-55W755C?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips 7509 ma w komplecie subwoofer bezprzewodowy więc dźwięk nie wymaga wsparcia soundbara.

Do góry