TV 50-55 cali, UHD poniżej 4000

patrykos91

Member
Witam,
prosze bardzo o pomoc w doborze telewizora:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? około 24m^2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? max 3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6.Jak słońce świeci w pokoju ? okna są na prawej ścianie względem tej na której będzie tv - dobre rolety + niskie ogólne nasłonecznienie
7.Jaki masz obecnie telewizor ? nie mam
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?Chciałbym żeby miał ambilight i W żadnym wypadku Android TV, ilość spowalniaczy i zawieszania do minimum - a że te dwa idą w parze to z ambilightu zmuszony jestem zrezygnować
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? sygnał z PC hdmi i/lub miracast
10.Jakie urządzenia ? brak na ten moment
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy/seriale/gry
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry tak
16.Preferencje co do marki ? nie mam przywiązana co do marki - ale TCL nigdy nie słyszałem, więc wolałbym nie
17.Preferencje co do wielkości ? 50"-55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Zawieszanie się, gubienie ustawień, wszystko co ma związek z Androidem..
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 3-4k zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? może, ale będzie to raczej dodatek, czy aktywne czy pasywne to kwestia które daje lepszy obraz - wole to z lepszym

Oczywiście jeśli Ambilight to w tej cenie zrozumiałe jest FullHD, tak samo jeśli UHD w takim rozmiarze są nie do kupienia, to proszę o propozycję FullHd, no i jeśli UHD to bez 3d

Telewizor to moja fanaberia dla fajniejszego odbioru filmów, nie będę oglądał nie wiadomo ile, i nie bede tez używal go do telewizji kablowej/satelitarnej (telewizja to zło!), jedynie podpięcie PC/tablet - miracast.

Z góry dziękuję za pomoc i opinie.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb :
- Philips 55PFT6510 z matrycą natywną 100Hz, ambilightem,
- Sony 55W 809 , za dopłatą
- Samsung 55 H6400

Do góry