TV 50-55" [3000zl]

Voods

New member
Witam,
poszukuje TV 50-55" FHD z dobrymi kątami pionowymi widzenia (jak bedzie mial uhd to sie nie obraże :) ) Będzie głównie użytkowany do ogladania filmów z pc i z dekodera (horizon). Mile widziane wifi, przeglądarka z javą, możliwość podłączenia zewn. HDD i screen sharing z tableta/komórki. Będę go oglądał z odległości 2-2.5m. Fajnie by było jakby miało 3d, o ile w tym przedziale cenowym coś sensownego można znaleźć. Nie wiem czy to jest ważne przy wyborze TV, ale chciałbym go zamocować na ramieniu pod kątem 90 do ściany.

Z góry dziękuję za propozycje :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oczywiście że ma 3 D i nazywa się Panasonic 55AS640.
A uchwyt możesz zamontować każdy.
Dla niebieskich jest specjalna oferta z kalibracja profesjonalna gratis.
Masz w nim wszystko czego potrzebujesz.

mafia35

New member
Bez reklam
Raczej nie. Oba to direct led. Samsung ma bardziej rozbudowane funkcje smart, dodatkowego pilota smart. Dodatkowo w wersji 55 cali jest na matrycy AUO z na prawde mega kontrastem po profesjonalnej kalibracji

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

mafia35

New member
Bez reklam
I gorszy upłynniacz... Ogolnie to Twoje zdanie. Ja go nie podzielam, bo to zdanie sprzedawcy ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie każdy ma taki charakter jak Ty.
To że tak robisz oceniasz tak samo innych.
Jeśli korzystasz nie dla idiotów -Twój wybór.
I trzymaj się proszę regulaminu.
Panasonic ma lepsze skalowanie to każdy kto ma wie.

hademan

New member
Jeśli jesteś w stanie podwyższyć budżet to Sony z serii 8 spełni Twoje oczekiwania. Bije na głowę oba modele pod każdym względem. Takiego kontrastu nie doświadczysz zarówno w Samsungu jak i Panasie.
I jeszcze jedno, zastanów się dwa razy nim dokonasz zakupu jakiegokolwiek TV z proponowaną tzw. ‘profesjonalną’ kalibracją gratis, ceną dla niebieskich EXTRA i radyjko gratis. Możesz otrzymać sprzęt z nastukanymi godzinami, powystawowy pewnie ze sklepiku handlarza lub zwrócony od pierwszego właściciela i lekko przykurzony (prawie nówka:)). Jeśli jednak skusisz się, to po zakupie proponuję dokładnie obejrzeć oraz sprawdzić ilość granych godzin. Jestem jednym z tych forumowiczów naciągniętych na te niby gratisy i extra cenę…
Ostatnio jedna sieciówka miała całkiem fajną promocję na Sony 55 W815 za 3490. Nie wiem czy dalej jest taka cena.

mafia35

New member
Bez reklam
Popieram w 100%. Oprocz jednego. Kontrast po kalibracji Sony wynosi 4150:1, a w H6400 okolo 4600:1 więc jednak Sam wypada lepiej. Dodać trzeba dziwne 3d w sony. Niby aktywne, a wyswietla polowe rozdzielczosci czyli nie fhd3d. Poza tym jest to swietny sprzet.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie do 3000 zł nic lepszego nie dostaniesz niż Panasonic 55 AS640.
Sony jest extra 55w829 ale kosztuje 3999 zł.
Do 3000 zł masz jeszcze Samsunga 55 H6200.
Wszystkie masz z kalibracją gratis dla niebieskich członków forum.

WuMike

New member
Bez reklam
Popieram w 100%. Oprocz jednego. Kontrast po kalibracji Sony wynosi 4150:1, a w H6400 okolo 4600:1 więc jednak Sam wypada lepiej. Dodać trzeba dziwne 3d w sony. Niby aktywne, a wyswietla polowe rozdzielczosci czyli nie fhd3d. Poza tym jest to swietny sprzet.

Wiem, skąd wziąłeś kontrast 4600:1 dla H6400, aczkolwiek zagraniczne portale piszą o ANSI poniżej 3000:1, po kalibracji, dla poziomu jasności około 120 cd/m2. Czerń w H6400 jest nieco gorsza, od W829.

mafia35

New member
Bez reklam
Z innego, profesjonalnego polskiego forum. Jest tam test wraz z wykresami i pomiarami kontrastu, jasnosci, ostrosci w ruchu (gdzie panas jest troche gorszy od samsunga)... Jedyne polskie rzetelne testy poparte prawdziwymi pomiarami tylko tam. Tutaj na forum masz testy w stylu "wow, co za czern", "mega czern" itp. podany pobor pradu zmierzenie input laga...

Ostatnia edycja:

hademan

New member
Troche przesadziles z tym 3019 zl:). Za 55' aktualnie to w granicach 3700, no ale na pewno nie 3999. Wydaje sie ,ze Sony 55 W805 jest niezla opcja z wymienionych w tym watku TV (za 3300).
Olsztyn chyba musi wyprzedawac zalegle 2014 stoki Panasow ze tak promuje niedoswietlone rogi AS640:D
P.S. Forum widze ma niezla cenzure, bo Twoj (mafia35) post pierwotny o banie zostal niezle przyciety:)
So ridiculous:D

W klasie do 3000 zł nic lepszego nie dostaniesz niż Panasonic 55 AS640.
Sony jest extra 55w829 ale kosztuje 3999 zł.
Do 3000 zł masz jeszcze Samsunga 55 H6200.
Wszystkie masz z kalibracją gratis dla niebieskich członków forum.

U ciebie moze nie, a na agito stoi za 3019zl...

mafia35

New member
Bez reklam
Wpisz sobie w ceneo. Jak byk masz za 3019. Na morele w granicach 3060zł

Do góry