Tv 49/50 do sypialni 1500-2000zl

mcu

New member
Witam wszystkich

Szukam telewizora do sypialni poniewaz moj obecny juz mnie tak irytuje ze szkoda gadac tj. philips 32phl5008h. Wiadomo tv z 2013r a do tego ze smart ostatnio same problemy yt wywala bledy i nie da sie niczego obejrzec! Netflix nie moze mi sie polaczyc i inne kwiatki ! Zadne resety, ustawienia fabryczne nie pomagaja!

Czego oczekuje od nowego tv....
Wiec tak tv w sypialni uzywam tylko wieczorami przed snem wiec raczej na VA.
Jest zawieszony centralnie przed samym lozkiem.
Rozmiar 49 bedzie idealny i wiekszego nie potrzebuje (w salonie mam 75xf9005)
Ogladamy tv naziemna ale w wiekszosci Netflix, YT, Ipla, HBO Go, Player i to ma dzialac idealnie.
Tv musi obslugiwac format Dolby Vision oraz osiagac chociaz ta minimalna jasnosc w HDR na poziomie >340cd, wbudowany Chromecast i obsluga DTS (mozliwe ze zaloze soundbara w sypialni)
Chcialbym zeby tv byl w miare responsywny a nie zamul jak ten philps ! oraz posiadac sprawne oprogramowanie.

Mysle ze nie sa to jakies wygorowane wymagania i uda się coś znalezc w tym budzecie.

Aha nie pali sie wiec moge jakis czas poczekac
Pozdrawiam

SLAV7

New member
Bez reklam
Sprawa wcale nie jest prosta. W tej cenie dobry byłby PHILIPS 50PUS7805. MA matrycę VA ale spełnia tylko jednego kryterium. Jasnosć jest ok. 280-300 nitów. Widziałem w sklepie i jest raczej ciemny. 50PUS8804 lub nowy 50PUS8505 mają nieco jaśniejsze matryce.
Z VA ewentualnie TCL 50C715. Jasność ok. ale użytkownicy zgłaszają problemy z oprogramowaniem.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb:
- Philips 50PUS8535 . O oprogramowanie nie musisz się już martwić.
- TCL 50Qled C715 . Po update działa normalnie
- Toshiba 49U78
- Sharp 50 BL2
- Panasonic 49 803
Masz w programie dla niebieskich gdzie sam wybierasz ceny.
Podaj maila to CI wyślę cały program.

Jak będziesz niebieski masz dodatkowo do każdego pakiet gratisów o wartości 500 zł .

mcu

New member
Dzieki za odpowiedzi

PHILIPS 50PUS7805 odpada za ciemny
Panas jak dla mnie tylko oled
Sharp absolutnie nie
Toshiba to stary model
Philips 50PUS8535 hmm no nawet ciekawy ale gdzie ja go kupie za 2k ???

TCL 50C715 no w zasadzie moglby byc ale tyle sie slyszy i czyta o problemach z TCL ze az glowa boli. Nawet moi znajomi mieli jakis wyoski model TCL 65' (nie pamietam jaki model) i oddali bo same problemy to to nie dziala to tamto !!!

Aha niech mi ktos wytlumaczy jeszcze roznice w TCL c715 a EC780 (nie liczac soundbara)
Wiem ze 715 to qled wiec czy jest az tak wielka roznica w oddaniu kolorow wzgledem EC780?

Ostatnia edycja:
Do góry