TV 48, 50 lub 55 cali

panzap

New member
Witam,

Poszukuję telewizora wg następujących parametrów:
1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,3 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Głównie na wprost, ale zdarza się teg bokiem.
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Wisieć.
6.Jak słońce świeci w pokoju ? Z prawej strony, pokój południowo-zachodni.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Sharp 32'', HDReady, modelu nie pamiętam.
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Curved, podłączenie do sieci, mile widziane dodatki typu SmartTV itd.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? Telewizja kablowa, kodowana z kartą (Inea)
10.Jakie urządzenia ? PS4.
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Raczej matową.
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Filmy, gry, czasem sport.
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak.
15.Czy zamierzasz grać w gry Tak.
16.Preferencje co do marki ? Brak preferencji.
17.Preferencje co do wielkości ? 48"-55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? Pikseloza, smugi.
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorem.
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 5000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - Nie musi mieć.

Przez pewien czas zastanawiałem się mocno nad Samsungiem ze względu możliwości oglądania dwóch różnych kanałów na dwóch urządzeniach (np. TVP1 na TV i TVP2 na tablecie). Takie coś prezentowane było np. tutaj:
watch?v=uZDL9qUP9_c (obcięta nazwa portalu jutub, żeby link przeszedł).
Niestety, wczoraj konsultant na infolinii Samsunga powiedział, że z najnowszym softem jest to niemożliwe (dodatkowo napisał, że w najnowszej wersji oprogramowania znika również możliwość mirrorowania z TV na tablet).
Czy takie coś jest możliwe u innych producentów? Zdarza się, że czasem chciałbym obejrzeć coś innego niż pozostali domownicy, a nie chcę wychodzić z pokoju.

Chciałbym, żeby TV był zakrzywiony - z tego co czytałem, to ma to (małe) zalety i (małe) wady, ale podobna mi się i jestem w stanie zapłacić ze "efekt wizualny" kilka zł więcej.

Dodatkowo, chciałbym, żeby operacje w Menu nie "zwieszały" się jak to mam teraz (chociaż nie jest to chyba kwestia TV tylko dekodera z Inei).

Dla dzieci bajki z YT lub innych stron w sieci.

Innych preferencji nie mam, mile widziane wodotryski, ale bez dużego wpływu na końcowy wybór.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To będziesz miał extra modele :
Philips 49PUS7100
Sony 50W 809
Philips 49PUS7909

Zakrzywiony - to sprawdź najpierw jak zaginają się linie na boisku albo zakrzywione inne linie i napisy. Sprawdź czy to Ci nie przeszkadza.

Jak się zalogujesz w klubie HDTV masz extra cenę i kalibrację gratis.

Do góry