TV 46" i spore wymagania

hp02

New member
Witam
Około 3 miesiące temu wklepałem podobny temat, w tej chwili mogę już poukładać wszystko w głowie i dokonać wyboru.
W Tv zależy mi na kolorze czarnym, uwielbiam czarny,a nie nie szary kolor.
Kolejne kryterium, kąty widzenia. TV będzie oglądany z różnych kątów.
Na 3d, internetach nie zależy mi.

Warunki pomieszczenia:
Odległość od TV 3m
Oglądany TV będzie 30% dzień, reszta wieczór.
Okna niestety mam na przeciwko TV, a nie mogę sobie pozwolić często na zasłanianie okien w dzień, dlatego TV musi cechować duża jasność nawet jeżeli pogorszy się obraz.
Sygnał...N i odtwarzacz multimedialny

Wybór...
46le830, 46hx820 lub hx720, Samsung d7000, tośka 863.

Proszę o pomoc w wyborze...

hp02

New member
5500zł , wiadomo im mniej tym lepiej...
Będzie to kolejny TV, który wybrałem dzięki temu forum...Z poprzedniej toshiby 37" jestem mega szczęśliwy.

Ps...VT30 jak będzie sobie radził w dużym nasłonecznieniu?

Mylagos

New member
Świetną czerń ma HX920, ale to już większy wydatek, jednakże uważam, że wart swojej ceny. Z podanych przez Ciebie wybrałbym HX820.

Monkin

New member
Bez reklam
5500zł , wiadomo im mniej tym lepiej...
Będzie to kolejny TV, który wybrałem dzięki temu forum...Z poprzedniej toshiby 37" jestem mega szczęśliwy.

Ps...VT30 jak będzie sobie radził w dużym nasłonecznieniu?

Niespecjalnie, nie pokaże tego co potrafi. Ja zrezygnowałem z VT30 właśnie z powodów zbyt intensywnego światła w pokoju. Po prostu w moich warunkach oświetleniowych ta plazma nigdy nie rozwinęłaby skrzydeł, a po ciemku oglądać nie lubię. Kolory są na plaźmie przy ostrym świetle mleczne, rozmydlone. Zero radochy z takiego oglądania, a tv przecież jest b.dobry. Ratunkiem była tylko matowa matryca. Kompromis, coś za coś.Najlepiej jakbyś sobie sam sprawdził.

Monkin

New member
Bez reklam
Za 5,5 K jak się dobrze zakręci i poszuka, a nie zależy mu na 3D, to dzisiaj i 60LE635 kupi. Czarny to czarny, przy świetle nie zauważy różnicy w czerni, że to nie plazma VT30 albo cosik innego. A na 3 metry odległości rozmiar jeszcze bardziej przyzwoity.No i mniej problemów z kalibrowaniem. Niech hp02 pyta Kikiego. Możę jeszcze mu coś zostanie w kieszeni. ;-)

facet

Member
Bez reklam
No w sumie i racja:)
Tylko z drugiej strony - trochę bez sensu kupować dziś tv bez 3D:) Też myślałem że nie bede oglądał, a jednak na C+ 3D od czasu do czasu z przyjemnością coś poogladam:)
Przy odpowiednich ustawieniach i cloudingu nie ma i kolorki przyzwoite:)
Od siebie powiem że przy ustawieniach fabrycznych te tv naprawdę ładnie grają:) Wystarczy troszke pod siebie poustawiać i jest jak trzeba:)
Zresztą w temacie LE830 ustawień od groma:) jest w czym wybierać:)
Ja mam od miesiąca i dzis tez kupił bym tego Sharpa:)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Też zdecydowanie zastanawiałbym się jedynie nad wielkością 46 czy 52LE 830.
Ja brałbym 52LE 830 i na początek wrzuć więcej programów HD.

Do góry