TV 43 cale do oglądania filmów z internetu?

PCh

New member
witam wszystkich!

Piszę jako kompletny laik który ostatni telewizor kupił 20 lat temu. Czas nadszedł na kupienie telewizora z nowej epoki.
Poczytałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi dlatego zakładam temat.
Chciałbym kupić telewizor z dostępem do internetu i smart tv. Chodzi mi głównie o to, że chciałbym wejść na stronkę np. cda.pl w telewizorze wybrać film i go obejrzeć. Poczytałem że obecnie produkowane telewizory nie mają zaimplementowanego flasha tzn. nie odpalę filmu po wejściu na taką czy inną stronkę?
Program KODI jestem w stanie zainstalować tylko na telewizorze z androidem (philips, sony)? Wtedy będę na tv mógł odpalić program, i włączyć jakąś transmisję/film, weeb.tv? a co jak telewizor nie będzie mieć flasha to też będzie wtedy działać?

Proszę kolegów o wyjaśnienie powyższych kwestii.

Pan_S

New member
witam wszystkich!

Piszę jako kompletny laik który ostatni telewizor kupił 20 lat temu. Czas nadszedł na kupienie telewizora z nowej epoki.
Poczytałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi dlatego zakładam temat.
Chciałbym kupić telewizor z dostępem do internetu i smart tv. Chodzi mi głównie o to, że chciałbym wejść na stronkę np. cda.pl w telewizorze wybrać film i go obejrzeć. Poczytałem że obecnie produkowane telewizory nie mają zaimplementowanego flasha tzn. nie odpalę filmu po wejściu na taką czy inną stronkę?
Program KODI jestem w stanie zainstalować tylko na telewizorze z androidem (philips, sony)? Wtedy będę na tv mógł odpalić program, i włączyć jakąś transmisję/film, weeb.tv? a co jak telewizor nie będzie mieć flasha to też będzie wtedy działać?

Proszę kolegów o wyjaśnienie powyższych kwestii.

40H6400 ciągle dostępny na rynku od ręki w sieciówkach.

Wspiera flasha i HTML5.

P.S. Android masz na smartphonie ...

PCh

New member
Czyli nawet jak tv flasha nie ma to transmisje za pośrednictwem programu kodi oglądać będę mógł? tak to rozumieć w philipsie i sony?

k_nemo

New member
Dotyczy to na pewno tv z Androidem. Poza tym działa w systemach: Windows, OSX, Linux, IOS. Raczej nie jest dostępny na starsze modele Sony.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Kreator100

New member
Tak, Kodi gra nie zależnie od akceptacji flasha.

Witaj,
Chyba już jestem za stary na nowy system:)
Mam zainstalowaną aplikację Kodi (była w aplikacjach Google Play), ale nie potrafie się chyba tym posługiwać.
Mam menu obrazy/wideo/muzyka/programy/system.
Widzę,że można pobierać dodatki (np. wideo),ale np. gdzie i jak odpalić wspomniany cda.pl czy pokrewne serwisy?
Szukałem po forum jakiegoś jednego wątku o KODI,ale nie znalazłem.

Do góry