TV 43-50 do naziemnej dla mamy. 1800zł

kubek93.93

New member
Witam. W elektronice już nie siedzę od paru lat więc zdam się na was.

Szukamy TV do 50 cali. (Mama chce 43- z racji ceny, ja jestem zdania żeby już wziąć 50, kwestia czy do tej kwoty znajdziemy coś rozsądnego)
Osobiście używam Panasa 50EX700 (chyba 700). Prócz smużenia delikatnego i nędznego SO jest ok.
Coś w ten deseń by nas zadowoliło ale podejrzewam że mimo upływu czasu od zakupu w tej kwocie podobny jakościowo i tak będzie ciężko coś znaleźć.
A więc:

Odległość: 2,5-3,5m (mały salonik)
Będzie oglądane: Naziemna, okazyjnie YT z połączenia od smartfona i film z USB.
Wnętrze: Mało nasłonecznione. TV będzię stał na wysokiej komodzie.

Aplikacje: Smart musi być jako taki: Android niekonicznie.

I przede wszystkim żeby trochę posłużył.
Skłaniałbym się ku Samsungowi, Sony i Philips.

Kwota jak wyżej. jeśli 43 cale do 1500zł jeśli 47/49/50 do 1800zł.
Dzięki i pozdrawiam :roll:

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Jeśli mama ma dostęp także do sygnału z satelity to wtedy na jednej liście kanałów prócz naziemnych mógłbyś zamieścić jeszcze Polskie bezpłatne kanały FTA z satelity jak np. TVP POLONIA, STARS TV, 4FUN TV, TVS, RED CARPET, POWER TV, TOP KIDS, NUTA TV, TELE 5,TBN i inne. Na dzień dzisiejszy jest 18 kanałów FTA po Polsku + DVB-T.
Ale uwaga, tylko w Philipsie można stworzyć wspólną listę kanałów ulubionych DVB-T i DVB-S i dowolnie te kanały między siebie mieszać. W innych markach utworzsz dwie oddzielne listy i w menu trzeba przełączać, co dla starszej osoby jest praktycznie niewykonalne.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Tych potrzeb :
- Philips 43PUS8535
- TCL 43EP640
- 43PUS7505
- LG 43UN74003
- 43PUS7354

- TCL 50 EP660
- LG 49 UN74003
- TCL 50 EP640
- Toshiba 49U78
- TCL 50 P615
- Philips 50PUS7555

kubek93.93

New member
Raczej TV będzie wyświetlał kanały z MjakMiłość itd. :) Weekendowo jak wpadniemy wtedy jakiś film wieczorem :)
Przede wszystkim nie oczekuje za tą kasę cudów ale nie chciałbym żeby TV wkurzał jakimś nie równym podświetlaniem lub ostrym smużeniem.
Philips 50PUS7555- w piątek pojadę oblukam, jeśli będzie ok pewnie wybór padnie na niego :)
Do TCL nie mam jakiegoś przekonania, może i nie słusznie.

Lechu1956

New member
W tej półce cenowej , to Sony nie uświadczysz. W tej cenie można rozważać jeszcze oprócz w/w Panasonica HX580. Moja małżonka też ma bzika na punkcie takich seriali. Ostatnio coraz częściej używa kodi. Powód? Brak reklam.

Petru23

Banned
Panas hx580 albo lg 49sm8050, który bywa teraz w cenie 1850-2000zl.
Na wyprzedażach w tej cenie masz jeszcze Samsunga ru74. Osobiście nie jestem zwolennikiem Samsunga, ale był tak bardzo wszędzie chwalony za bardo dobrze działający uplynniach przy zachowaniu właściwej jakości obrazu, że wypada mi o nim wspomnieć. Ale proszę o nic więcej mnie nie pytać jeśli chodzi o Samsunga ;) Unikam tego badziewia.

Ostatnia edycja:

kubek93.93

New member
Czemu nie moge znaleźć tego hx580 w ogólnodostępnym sklepie typu media itd? To jest nowość czy już się mogły wyprzedać?

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Petru23

Banned
Różnie bywa. MM ma stała cenę 2099zl, euro naprzemiennie z oleole wrzucają w promocje. Najtaniej był za 1800zl, później 1899ZL. Jak nie ma promki w Euro to jest w oleole, bo to jeden i ten sam sklep.
W komputroniku jest chyba jeszcze 50" ale w cenie 55" w promo.

kubek93.93

New member
Kupiłem Philipsa 50 7555. Nie ma tragedi. Pierwsze wrazenie, bardzo "wyblakłe" obrazy ale jeszcze nie bawilem sie z ustawieniami. Dla mamy styknie. 1630 ME

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

Do góry