TV 42-46 jaki??? do 2600zł maks. Proszę o poradę!!! Po ekspozycji opłaca się kupować?

ohsen1

New member
Witam, Przymierzam się do zakupu TV 42-46 cali, z uwagi na ograniczony budżet szukam TV do 2600zł maksimum i musi być umieszczony w rogu na stoliku. Nie wiem co wybrać czy LCD,LED,PLAZMA:niewiem:

Jak słońce świeci w pokoju - w salonie jest duże nasłonecznienie, okno z boku zachodnia strona, są
żaluzje, do 15 godziny słońce daje o sobie znak

Jakość obrazu - jak najlepsza,(100Hz)
Grubość - bez znaczenia
odległość od ekranu - 2,5m-3,5m
Jak duży jest pokój - 18m2
jaki masz obecnie telewizor - 29 SONY KVL29FX
jakie programy najczęściej oglądasz - wiadomości, filmy akcji, dokumentalne, SPORT
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - od poniedziałku do piątku wieczorem, w weekendy z rana i wieczorem.
preferowana wielkość telewizora - chciałbym 46, mniejszy 42 to minimum.
preferowana marka - Toshiba,Sharp ewentualnie przeanalizuje inne
czego nie lubisz w telewizorach - Po CRT odbijającego światła w ekranie, co do LCD i PLAZM nie wiem, bo nigdy nie miałem, nie wiem czy nie lepsza byłaby plazma z uwagi że więcej po godzinie 16 będzie włączany.
jakie urządzenia będą podłączone - obecnie posiadam telewizje na karte TVN (SCART), w grudniu zmieniam na HDMI
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 80% telewizja, 20% komputer,aparat.
siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych - również z kątów bocznych, do 30st od środka ekranu
Czy ważne jest wifi - nie aż tak ważne, ale jeśli byłaby taka opcja byłoby super.

czy USB ma mieć czytanie filmów - dobrze by było
jakimi złączami - SD niedługo HDMI,
jaki masz sygnał - cyfrowy dekoder z TNK telewizja na kartę) SCART
ile programów HD - w grudniu 17
ma stać czy wisieć - stać
Ile osób zasiada przed telewizorem - póki co 3 osoby
jaka klasa cenowa - 2600zł Wiem że ciężko będzie mi w tej cenie coś dobrego znależć te 100zł mógłbym w ostateczności dołożyć.
Fajnie jakby TV posiadał czujnik światła, przyciemnia obraz jak jest ciemno
.

Toshiba LED 42SL738F:?:

Co sądzicie o Tv sprzedawanych z ekspozycji? Czy warto taki Tv wziąść pod uwagę???

Dam przykład:
HIT.pl
Telewizor 46" LCD full HD Sony Bravia KDL-46EX402 - wyprzedaż, ostatnia sztuka po ekspozycji = cena 2330zł.

Proszę o fachową poradę, Z góry dziękuje.

:popcorn:

ohsen1

New member
Myśle nad:

TX-42S30 l
TX-42U30E
i ostatnia propozycja
TX42G30
Może mi ktoś podać spore różnice między tymi modelami???
Jaki Lcd byłby konkurecyjny do w/w modeli???

Do góry