TV 40" Jaki ?

Adrenaline

New member
Witam!

Ogólnie TV to dla mnie szara magia... co prawda coś wiem no ale w ostateczności wolę się poradzić...
Przeglądałem forum tzn posty z ostatniego ~miesiąca. i znalazłem Sharp LC-40LE700E oraz zwycięzce z CHIP'A SONY KDL-40WE5. Oczywiście nie ograniczam się tylko do tych dwóch TV jestem otwarty na nowe propozycje.

Mam tylko takie pytanka gdyż wcześniej myślałem że tv LED będą zużywały dużo mnie prądu a w CHIP'e PHILIPS który zajął drugie miejsce ciągnie od w.w SONY dwa razy więcej prądu, dlaczego? Sharp też w.w. zużywa już dużo mniej prądu :confused:.

Co do ceny do powiedzmy tak ~4500.

Pozdrawiam!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=46027
ustawienie Automatyczne - tak wyszło nam że średni pobór mocy w trakcie testu wynosił 50W ale wymaga to kalibracji - co podkreślają również inne portale :
http://www.audiovideohd.fr/tests/219...0LE700E-0.html
007_P1060067.JPG

016_P1060265.JPG

013_P1060300.JPG

Ja bym tak wybrał

Adrenaline

New member
Mam jeszcze pytanko... bo dziś polecono mi jeszcze taki model:
SAMSUNG UE-40B7000 ??
Możecie coś powiedzieć na jego temat chociaż bardziej mnie interesuje czy jest lepszy czy może gorszy od wyżej wymienionego Sharp'a ?

Pozdrawiam!

kosztowiok

New member
Adrenaline napisał:
Mam jeszcze pytanko... bo dziś polecono mi jeszcze taki model:
SAMSUNG UE-40B7000 ??
Możecie coś powiedzieć na jego temat chociaż bardziej mnie interesuje czy jest lepszy czy może gorszy od wyżej wymienionego Sharp'a ?

Pozdrawiam!

A może napiszesz kto był osobą polecającą, bo coś mi śmierdzi, że sprzedawca po prostu...

Adrenaline

New member
Znajomy, ma jakiś starszy model i jest zachwycony. Powiedział że ten model jest genialny... A wy jak sądzicie ? Lepiej brać tego Sharp'a?

Max78

New member
Znajomy, ma jakiś starszy model i jest zachwycony. Powiedział że ten model jest genialny... A wy jak sądzicie ? Lepiej brać tego Sharp'a?

Jeżeli nie chcesz się wkurzać, to lepiej odpuść sobie sobie tego Samsunga.

Byłem nim mocno zainteresowany, ale obejrzałem w paru marketach, zrobiłem sporo testów (dostałem pozwolenie, przytargałem pendrive'a z plikami, etc.). Niestety - 'śliczny' to on jest, 'multi-bajer', ale i bajery nie do końca dobrze działają, a co gorsza - obraz jest do bani :(
Podświetlany jest krawędziowo diodami LED - minus tego taki, że jak w nocy będziesz oglądał, to na ciemnych scenach czarne będzie niebieskie/szare/granatowe/bure, ale nie czarne...
Poza tym idź do marketu i obejrzyj tego samsunga - leci sobie demko, gdzie wyłania się księżyc, a z boku wyswietlane jest Menu.
Zauważysz pewnie, że ciemnych scenach, aby czarne było 'czarnawe', przygaszane są LEDy => spada kontrast, nasycenie kolorów, białe jest bure, itd.
Sprawdź sam :)

Ja myślałem nad tym Sharpem, którego podałeś, ale ostatecznie wziąłem JVC DV1BU :)

Powodzenia! :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Adrenaline -
jeśli przesiadł się ze słabego modelu - to ma prawo mu się podobać. Jeśli miałby możliwość porównania i stwierdzenia nierównego podświetlenia - to by chyba odpuścił. Chyba że mu nie przeszkadza.

039_P1230660.JPG

to brakuje mu sporo do równego podświetlenia matrycy jak w Sharpie
016_P1060265.JPG

Robertus64

New member
Bez reklam
Jeżeli chodzi o dobre podświetlenie to wyborem może byc tylko tv z FULL LED - każdy LCD z podświetleniem lampowym ma mniejsze lub wieksze wady podświetlenia.Tak więc ten SHARP napewno jest nr.1;)

Do góry