Witam wszystkich, już od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem zakupu telewizora. Lecz po przeczytaniu kilku tematów, kilkunastu opinii różnych tv, mózg mi się lasuje - to nie moja dziedzina i nie wiem co jest teraz warte zakupu. Telewizor posłuży mi w 75% do oglądania cyfrowej tv (DVB-T) oraz n-ki. A w 20% do oglądania z komputera za pomocą kabelka hdmi filmów, seriali etc. Pozostałe 5% pozostawiam sobie zapasu że może kiedyś zechce się skusić i kupić x-boxie lub Playstation. Na tą chwilę po przeczytaniu jakiegoś wątku w oko mi wpadła plazma "Panasonic TX-P42G30E" aczkolwiek trochę mnie przeraża prądożerność tej plazmy bo z tego co się orientuje to LED-owe TV ciągną o wiele mniej
lekka charakterystyka tego co i jak będzie stało
oglądanie odległość od ekranu - od 2 do 5m (nie wiem gdzie go jeszcze postawie) na 75% będzie oglądane z odległości ok 5m czasem mniej
jak słońce świeci w pokoju - bokiem i nie zagląda słońce mi w TV,
Jak duży jest pokój - poddasze ok 7x4m = 28m2
jaki masz obecnie telewizor? nie mam
jakie programy najczęściej oglądasz? N, dvb-t
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - wieczór/noc
preferowana wielkość telewizora? 40' - 46''
jakie urządzenia będą podłączone ? PC i kino domowe - jak je kiedyś kupie;p
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 75% TV, 20% PC, 5% rezerwa może kiedyś na PS3
jakimi złączami, HDMI czasem USB
jaki masz sygnał - cyfrowy
ma stać czy wisieć - raczej stać
energooszczędny? - dobrze by było
aha fajnie by było gdyby miał jakieś bajery typu podłączenie do netu, surfowanie po nim, możliwość nagrywania z DVB-T odtwarzanie filmów.
lekka charakterystyka tego co i jak będzie stało
oglądanie odległość od ekranu - od 2 do 5m (nie wiem gdzie go jeszcze postawie) na 75% będzie oglądane z odległości ok 5m czasem mniej
jak słońce świeci w pokoju - bokiem i nie zagląda słońce mi w TV,
Jak duży jest pokój - poddasze ok 7x4m = 28m2
jaki masz obecnie telewizor? nie mam
jakie programy najczęściej oglądasz? N, dvb-t
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem - wieczór/noc
preferowana wielkość telewizora? 40' - 46''
jakie urządzenia będą podłączone ? PC i kino domowe - jak je kiedyś kupie;p
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń - 75% TV, 20% PC, 5% rezerwa może kiedyś na PS3
jakimi złączami, HDMI czasem USB
jaki masz sygnał - cyfrowy
ma stać czy wisieć - raczej stać
energooszczędny? - dobrze by było
aha fajnie by było gdyby miał jakieś bajery typu podłączenie do netu, surfowanie po nim, możliwość nagrywania z DVB-T odtwarzanie filmów.