TV 40-42" do +/- 2000zł

miques

New member
Witam,

w dniu jutrzejszym mam zamiar zamówić w jednym ze znanych sklepów umożliwiających wzięcie sprzętu na raty 0% telewizor. Po dłuższych poszukiwaniach mój wybór padł na Samsunga ue40h6400 (wcześniej miała być to Toshiba 40l5435dg - chyba, że na Allegro, które też umożliwia spłatę ratalną). Dlatego proszę o pomoc w podjęciu decyzji - ew proszę o podanie jakiegoś innego smart tv w oparciu o poniższe wytyczne:

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3-3,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i lekko bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? raczej stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? ciężko powiedzieć, nowe, jeszcze nieurządzone mieszkanie
7.Jaki masz obecnie telewizor ? stare pudło
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Smart TV, DLNA
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? NC+
10.Jakie urządzenia ? ps3 lub xbox 360 (poźniej ps4,) pendrive
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 4h-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez znaczenia
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport oraz filmy, dokument
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? yt, stronki z filmami, ew weeb.tv jeżeli będzie taka możliwość
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? tak
16.Preferencje co do marki ? brak
17.Preferencje co do wielkości ? 40-42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba czerń, opóźnienie zmiany kanałów
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? pół na pół
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? +/- 2000zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? bajer bez znaczenia dla mnie

jacekcy

New member
W tegorocznych modelach w tej kwocie ciężko będzie coś znaleźć. Jeśli możesz jeszcze kupić, to bierz Samsunga UE40H6400. Jak nie to z 2015 roku Samsunga UE40J6200 za 2.199,00 zł. Inna sprawa, że przy odległości 3 - 3,5 metra zwiększyłbym budżet, żeby kupić coś przynajmniej w 50 calach, a najlepiej 55 calach

Ostatnia edycja:

miques

New member
Ale na większy telewizor niestety mnie nie stać bo to wiązałoby się z dopłatą. Jaka jest różnica między tymi dwoma modelami samsunga? Za wyjątkiem roku produkcji?

jacekcy

New member
Samsung UE40H6400, to naprawdę udany model w tej klasie. Poszukaj opinii, to znajdziesz w nich potwierdzenie. Ma 3D i okulary oraz dodatkowy piot. Nie ma tego w Samsungu UE40J6200.
Jak chcesz wiedzieć więcej (ilość i umiejscowienie złącz), to musisz przeglądnąć szczegółowe specyfikacje.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bo nowe modele grają znacznie, znacznie gorzej.
Ale jeśli uda Ci się kupić Samsunga H 6200 - to polecam.

Do góry