TV 3D do komputera, seria LG 32LW....

papcio chmie

New member
Witam.
W najbliższym czasie zamierzam wymienić swój stary monitor na...
No właśnie.
Ponieważ córka chce mieć w pokoju również TV 3D, miałem zamiar zakupić monitor z tunerem TV - LG CINEMA 3D DM2780D-PZ.
Ale 27" jako TV 3D oglądany z odległości ok. 2,5m (kanapa na wprost biurka) to trochę za mało, więc zacząłem zastanawiać się nad TV 32", tym bardziej, że cena 32" TV 3D jest proporcjonalnie atrakcyjniejsza niż monitor 27".
W grę wchodzi metoda 3D pasywna, podświetlenie LED, więc wybór padł na:
LG 32LW4500
LG 32LW5500
LG 32LW570S
I tu mam problem.
Komputer będzie wykorzystywany również do gier akcji, a w którymś poście wyczytałem o wysokim input lagu w modelu LG 32LW570S.
Więc ile w tym jest prawady, jaki input lag jest w pozostałych modelach i czy to jest faktycznie takie meczące i denerwujące.

Dzięki z góry za wszelkie info i propozycje.
Pozdrawiam.

Przepraszam pospieszyłem się, ale chyba nie ten dział.
Przeniosłem go do działu: Video>LCD>LG

Ostatnia edycja:

barteknowack

New member
Bez reklam
kup 5500, tańszy niż 570s, lepszy jakościowo od 4500, input lag da się zredukować do 20ms, wystarczy albo uruchomienie trybu Gra, albo zmiana nazwy wejścia na HDMI-PC ale jak to zrobić to już ktoś inny musi ci powiedzieć, albo musisz poszukać ;)

l5s5d6

New member
Też celuję w model 32lw570s. Input lag już nie występuje z tego co piszą użytkownicy tych tv na tym forum - pierwsze wersje oprogramowania miały z tym problem.
model 4500 jest w gorszej technologii (gorsza jakość)
model 570s to to samo co 5500 tylko z tunerem sat (taką odpowiedź dostałem od LG gdy napisałem im maila który wybrać)

weisiu

New member
Temat input-lag'a też mnie męczył :D jednak zdecydowałem się kupić LG 3D - podłączyłem Xbox'a ustawiłem tylko tryb gra i żadnych opóźnień nie odczuwam :) mam model 570S 47cali bo większość pisała, że do 3D czym większy tym lepszy i naprawdę wyboru nie żałuję :) wiem że choć droższy to inwestycja jest raczej na lata a idzie wsiąść teraz na 40/50 rat 0% więc miesięcznie drastycznie się tego nie odczuje :)

Do góry