TV 3D do 6500zł

kuba007

New member
Witam,

mam prośbę - potrzebuję dobrej/szczerej porady odnośnie ewentualnego zakupu nowego sprzętu.

Od ponad 4 lat jestem użytkownikiem Panasonic TH-42PV700P; z którego jestem zadowolony
Bardzo mocno zastanawiam się nad wymianą obecnego sprzętu na nowszy model;
- Najważniejsze pytanie - czy warto zmieniać? Czy w najbliższym (max rok) czasie zajdą ważne zmiany na które warto poczekać (znam pojęcie wiecznego oczekiwania :) )

Odnośnie wymagań:
- kwota do 6500 zł (nie ostateczna)
- oglądam - Cyfra + (sporo filmów + sport) ; blu-ray; ps3
- aktywne 3D (na razie się nie upieram, w gra wchodzi pasywne)
- raczej plazma - kwestia przyzwyczajenia, przekonania do technologii - jednak rozważę także LCD
- rozmiar powyżej 42
- pokój 25-30 m; jasny; jednak dobre rolety idealnie zaciemniają pokój; oglądam z odległości ponad 2,5 m
- głośniki - nieważne - podłączony do Marantz SR 4002
- dokupiłbym raczej dodatkowe 2 pary okularów (aby mieć 4 szt, ewentualnie z czasem)

Zakup raczej po nowym roku (jednak nigdy nie wiadomo :D )

Proszę o wskazówki i ewentualne propozycje

Z góry bardzo dziękuję

Kuba

Ostatnia edycja:

kuba007

New member
Dzięki za odpowiedź,

rozumiem że zmiana warta zachodu;
szczerze moim faworytem był (i jest Panasonic) szczególnie ze występuje w lepszej cenie niż dwie pozostałe propozycję. Myślę jeszcze o Samsungu UE55D7000
Proszę inf na jaki model Wy byście się zdecydowali.

Z góry dzięki
Kuba

kuba007

New member
Wybrałem

Dzięki Kiki za propozycje, wybrałem 55VT30 budżet zdecydowanie przekroczyłem (kupiony jeszcze przed świętami 2011) ale ..... BYŁO WARTO.
Fakt przy sporym oświetleniu mogło być lepiej, ale wystarczy opuścić rolety i jest fenomenalnie :)

Pozdrawiam
Kuba

Do góry