TV 37-42 do ok. 2500zł

Matt_lbn

New member
Witam
Przymierzam się do zakupu tv do ok 2500 zł . przeglądałem forum i wybór padł na :

- Panasonic TX-L42E30
- LG 42LV570S
- Samsung UE40D5500

Będzie stał w pokoju ok 22m kw. średnio nasłonecznionym(jedno okno akurat za telewizorem) i służył do oglądania tv hd naziemnej + satelity z odległości od 2,5 do 3,5-4m .
Ważne dla mnie funkcje to: USB Movie, DLNA oraz przeglądarka internetowa.

Najlepiej pasowałby mi Lg ale pod warunkiem że współpracowałby z CI nCam-a z TNK HD (do tego ma pełną przeglądarkę) oraz dodatkowy osprzęt jest tańszy niż w innych markach. Ciekawy tez jest Panasonic z 5 letnią gwarancją i niskim zużyciem energii.
Który z tych podanych bądź jeszcze jakiś inny byście doradzili?

Z góry dziękuje za odp.

raivel

New member
Odległość 3,5-4m dosyć duża, dlatego warto wziąć przynajmniej 42cale. Niby tylko 2 cale więcej ale jednak różnica trochę zauważalna.
Panasonic jakościowo chyba odrobinę lepszy, LG posiada więcej bajerów (internetowych) i pociągnie więcej z USB.
Lg ma także tuner satelitarny, którego Panasonic nie posiada.

Jeśli zależy Ci na maksymalnej jakości obrazu i nie masz w pokoju zbyt jasno, to warto też rozważyć plazmę, może w tej cenie udało by Ci się znaleźć Panasonic42G30, z tym że tunera DVB-S też nie posiada.

Matt_lbn

New member
Jasno mam wystarczająco. Co do odległości to te 4 m to max przy innej opcji ustawienia pokoju, najczęściej będzie to od 2,5 do 3 m.
Do tych wszystkich tv dochodzi jeszcze Toshiba 42sl833 gdyż jest w dobrej cenie 2199zł

Ostatnia edycja:
Do góry