Witam! Jestem nowy na forum i potrzebuję pomocy bardziej doświadczonych kolegów i koleżanek. Nie ukrywam, że potrzebuję tej pomocy w miarę szybko. Jestem na etapie kupna telewizora, aktualnie korzystam ze starego kineskopowego philipsa 21'. Teraz interesuje mnie jakiś 32' ekran z pełnym podświetleniem led (led edge, czy jakoś tak) i rozdzielczością full hd. Budżet nie jest niestety zbyt wielki bo ok. 1500zł. W tym przedziale cenowym moją uwagę przykuł Samsung UE32EH5300. Widziałem również wersję UE32EH5300W, która posiada chyba to pełne podświetlenie ale pewien nie jestem, także jeśli ktoś zna różnicę między modelem 5300, a 5300W to chętnie poczytam. Nie chce mi się odpowiadać na te wszystkie pytania dlatego napiszę w skrócie do czego używany będzie TV. Zacznę od tego, że TV będzie stał w pomieszczeniu +/- 20m/kw. Podpięty do telewizora będzie dekoder orange. W ofercie orange posiadam kilka kanałków hd dlatego chciałbym oglądać je w przyzwoitej jakości. Telewizor nie musi mieć dostępu do internetu i innych zaawansowanych technicznie gadżetów, ma po prostu przyzwoicie odbierać jakiś meczyk, dobry film akcji czy filmy przyrodnicze. Na telewizor będę spoglądał pod różnym kątem. Prosiłbym o jakieś ciekawe podpowiedzi ale chciałbym zamknąć się w trzech markach tj. Samsung, Panasonic i Sony. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi! Pozdrawiam!