TV 32" do 1200-1300 PLN

kabet

New member
witam serdecznie,
szukam telewizora do odbioru tv cyfrowej i w przyszłości być może granie na konsoli + odtwarzanie filmow z internetu/usb
Myślałem ze odbrze by mial nagrywanie usb ale jesli dekoder to ma to moze zbedne? Pewnie format nagrywania w takim LG tez jest zamkniety i do odtworzenia tylko na TV?
aktualnie myslalem nad modelami
PANASONIC TX-32AS600E 32'' oraz LG 32LB5800

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor?
salon, okolo 20mkw
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora?
2-2,5m, sofa
3. Ile osób zasiada przed telewizorem?
najczesciej 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu?
bokiem a czasem na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć?
stać na szafce (szukam rowniez ciekawej ladnej i taniej szafki)
6. Jak słońce świeci w pokoju?
po lewej od teltwizora sa okna i czasem swieci ale sa zaluzje
7. Jaki masz obecnie telewizor?
grundig crt 28 cali + dell ips 28 cali do PC
8. Co chcemy aby telewizor posiadał?
dobrą jakość obrazu, dobra jakosc dźwięku, szybkie dzialanie tv, dobry wygląd
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora?
cyfrowy polsat - dekoder, tv kablowa, wifi ew. ethernet
10 .Jakie urządzenia?
myslalem tez nad alternatywnym sterowaniem - mam iphone 4 i tablet na androidzie 4. poza tym bezprzewodowe klawiatury logitech i myszke ew. klawiature bluetooth microsoftu (pewnie nie zadziala?)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor?
5h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą?
matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej?
informacje/dokumenty/filmy. Zero sportu
14. Czy zamierzasz serfować po internecie?
tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
w przyszlosci mam zamiar kupic konsole, wowczas pewnie po 2-3h dziennie max, mam zamiar kupic PS 3
16. Preferencje co do marki?
raczej brak
17. Preferencje co do wielkości?
32 cale, max 37
18. Co Cię denerwuje w telewizorach?
wolna reakcja na pilota, słaby dźwięk
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień?
wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup?
1300 najlepiej w 10-20 rat 0%
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne?
nie musi, ale jeśli już jest to pasywne jako mniej męczące dla wzroku

b. dziękuję za pomoc i pozdrawiam serdecznie

flozbi

New member
To malutki wybrałeś ekran, zdecydowanie za mały. Wybór jaki ci zostaje to w zasadzie tylko panel ips z dobrymi kątami, 2 marki: Panasonic i LG. Tylko ten 1 jest droższy, więc chyba tylko Lg 39LB5800. Ewentualnie moim skromnym zdaniem lepsza Toshiba 40L5435DG także ma dobre kąty. W obu przypadkach trzeba z 2 stówki dorzucić.

Ostatnia edycja:

matkar1

New member
Miałem zakładać kolejny wątek odnośnie TV 32 cale. Jednak przeczytałem Twój post i również mam podobne preferencje i spory dylemat, im więcej szukam, czytam tym większy mętlik w głowie. Potrzebuje 32calowego TV do małego pokoiku, który będzie wisiał na ścianie zaraz nad biurkiem na którym jest laptop. TV głównie będzie służył do oglądania filmów, które teraz oglądam na laptopie, będę chciał też podłączyć przez hdmi mojego laptopa i oglądać kanały telewizyjne ze streamów typu weeb tv, jakieś tvn turbo, discovery. Czyli po prostu chcę go wykorzystać jako alternatywny ekran, za który robi mi teraz marnej jakości 15calowy wyświetlacz laptopa.
Napaliłem się na firmę LG, nie wiem czemu.
Do dwóch modeli jakie wymieniłeś w pierwszym poście:
PANASONIC TX-32AS600E
LG 32LB5800
dołożyłbym jeszcze LG 32LB650V, jednak znowu 3D w ogóle mnie nie interesuje. Proszę o pomoc w wyborze.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Kabet.
Ale większy Ci naprawdę nie wchodzi ?
Powinieneś brać 39AS500 Panasonica lub Toshibę 40L5435.

=================================
matkar1
Panasonic 32 AS600

matkar1

New member
Czytałem sporo negatywnych opinii o Panasonic 32 AS600 na temat jego kątów bocznych i pionowych. Jednak rozumieć mam, że ten Panas wypada na pewno lepiej od tych LG'ków pod tym względem? Zależy mi na tym gdyż TV ma wisieć na ścianie (dolna ramka zaczynała się będzie od wysokości 120cm) a seans filmowy zazwyczaj będzie oglądać 3-4 osoby z odległości 2,5m.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Bo gra lepiej.
Ustawienie będziesz miał extra telewizora.
Ale do tej odległości to raczej 42AS600.

flozbi

New member
Czytałem sporo negatywnych opinii o Panasonic 32 AS600 na temat jego kątów bocznych i pionowych. Jednak rozumieć mam, że ten Panas wypada na pewno lepiej od tych LG'ków pod tym względem? Zależy mi na tym gdyż TV ma wisieć na ścianie (dolna ramka zaczynała się będzie od wysokości 120cm) a seans filmowy zazwyczaj będzie oglądać 3-4 osoby z odległości 2,5m.

Kąty to jest najmocniejsza cecha 32as600 z panelem IPS, więc nie wiem gdzie tekie głupoty wyczytałeś. Na 99% nie ma tv 32 cali z lepszymi kątami.
W rodzinie mamy model 39as600, który z racji panelu VA ma gorsze kąty od 32as600, wisi na wysokości 180cm dolna ramka i siedząc w odległości 200cm już dobrze odwzorowuje kolory.

Ostatnia edycja:

matkar1

New member
Bahh, racja, możliwe, że sporo tych opinii tyczyło się 42AS600 z matrycą VA a nie 32AS600. Także przepraszam za wprowadzanie w błąd. Przeczytałem ten spory wątek zbiorczy o 42AS600 z ponad 35 stron i musiało mi się pomieszać.
=======
kiki
Do pokoiku 9m^2 i 1,5 metra wolnego miejsca na ścianie 32'' powinno być w sam raz. Seans może też być oglądany z pozycji fotela z bliższej odległości.

Chyba jestem już zdecydowany na 32AS600. Napiszcie mi jeszcze, gdyż TV ma być w większości wykorzystywany jako drugi ekran po podłączeniu go z laptopem przez HDMI. Nie będzie żadnych problemów z wyświetlaniem pulpitu, rozdzielczości itp.? Mogę natrafić na jakieś problemy z tym związane?.

flozbi

New member
matkar1:"Przeczytałem ten spory wątek zbiorczy o 42AS600 z ponad 35 stron i musiało mi się pomieszać."
=======
Tylko model 32as600 a 42as600 to tv z innymi matrycami i mają całkiem inne zalety i wady. Na szczęście tych pierwszych jest więcej w obydwu tv.
Nie będzie problemu po podłączeniu do kompa.

Ostatnia edycja:
Do góry