TV 22' do 800 zł

moris_pim

New member
Witam
Moi rodzice chcą kupić telewizor 22' do 800 zł i chcą kupić takie coś:
- 22'' TV LED Funai 22FL552 wysyłka szybka ! (2799072785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy to się do czegokolwiek nadaje? Czy można na tym oglądać filmy z przenośnego dysku i czy ma wejście na dekoder żeby odbierać tv cyfrową? Bo głównie na tych rzeczach im zależy...

Czy możecie mi doradzić czy ten model będzie ok, a jak nie to jaki inny 22 calowy do 800 zł ?
Z góry dzięki za odpowiedzi..

Karpaj

New member
Bez reklam
Obydwa mają słabe kąty, i słabo działające USB, choć tuner dvb-t oczywiście wbudowany jest.
Ogólnie w tej kategorii cenowej cokolwiek trudno znaleźć. Po dopłacie coś koło stówki miałbyś toshibę 22bl712, która ma porządne kąty, i z USB czasem nawet coś czyta poza avi (ale m2ts i rmvb na pewno nie :p )

moris_pim

New member
W tym sharpie niby "Kąt widzenia (poziom/pion): 178/178 stopni"
A toshiba ma 170 stopni to niby mniej ale ja się nie znam, jeśli mówisz że toshiba lepsza w tym przedziale cenowym to dzięki za uwagę...
Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje?

Karpaj

New member
Bez reklam
178 stopni - powodzenia w osiągnięciu tego :) Większość tv traci kolory już przy 40 stopniowym wychyleniu w każdą ze stron, akurat przy Funai'u traci nawet przy bardzo małych 15-20stopniowych kątach.

moris_pim

New member
Aha, tak myślałem że to taki myk producentów ;p
Moi rodzice chcą postawić ten tv na szafie mającej 2 metry i leżąc na łóżku na wprost tv oglądać go z około 2 metrów i tak się zastanawiam czy w tej toshibie cokolwiek zobaczą xD Czy nie obejdzie się bez regulowanego wyciągu... bo oni chcą normalnie na podstawce, myślą że będzie kont jak w 20 letnim panasonicu crt xD

Do góry