tuner

tiger4life

New member
Witam, chciałbym się dowiedzieć czy jest dostępny tuner satelitarny, który działa jak tuner dvbt czyli dodaje kanały do tv i wygląda to tak jaby nie było tego tunera?
czy jest możliwość zrobienia czegoś co da taki efekt w tv?
pozdrawiam.

mariuszsal

New member
Nie wiele rozumiem z tego co napisałeś bo nie spotkałem się z tunerem dvbt co robi tak jak by nie był tunerem dvbt i dodaje kanały do tv :D

A jeśli chodzi ci o tunery dvbs czy dvbs2 wbudowane w odbiornik TV to są takie modele (np samsungi z serii xxxxD7000 i xxxxD8000).

diuczysko

New member
Bez reklam
Nie ma takiej możliwości :) Jedyna opcja to zakup innego telewizora z dwoma wbudowanymi tunerami. Nie wiem co chcesz osiągnąć, ale jeżeli zależy tobie np. na wygodzie użytkowania, to może wystarczy zakup 'inteligentnego' pilota typu logitech harmony. Sam posiadam tuner jak w podpisie będący takim combo (dvbt/dvbs) i po odpowiedniej konfiguracji pilota wystarczy wcisnąć przycisk tv i z automatu włącza mi się tuner, tv ustawia się odpowiednie wejście w tv i dostosowuje się konfiguracja przycisków na pilocie itd. Wrażenie jest takie jakbym obsługiwał jedno urządzenie.

Do góry