Tuner tv-komp czy dek.Ferguson(laik)

Status
Zamknięty.

Gs11

New member
Witam serdecznie!Mam spory klopot.mianowicie-chcialbym ogladac rozgrywki Premier League(Anglia),w szczegolsnosci mecze MU.Posidam cyfrowy polsat,ale jak widomo w polsce oporcz "atrakcyjnej"oferty Canal+ nie ma dostepu wlasnie do ligi angielskiej.chcialbym kupic tuner TV do kompa,aby tam moc ogladac PLS z apomoca Frnacuskich Kanałow TPS,TPS star.Moja prosba polega na tym,aby zorientowani(wiedzacy gdzie mzona ogldadac PLS,TPS'y)podali jai onkternie tuner TV do kompa zakupic(najlpeiej link Aleggro)

P.s
Słyszalem tez cos o dekoederze telewizyjnym Ferguson,do ktorego podalcza sie kabel z sieci i wpowadza kody.

CO JEST LEPSZYM ROZWIAZANIEM?TUNER TV DO KOMPA(KONKRETNE LINKI DO TYCH KANALOW CO PODALEM,PRZEZ JAKIE MOZNA JE OGLADAC) CZY MOZE DEKODER FERGUSON(WTEDY ZREZYGNOWAC Z CYFOWERGO POLSATU)

bARDZO PROSZE O DOPOWIEDZIE ,Z GORY DZIEKUJE I POZDRAWIAM

Gs11

GKM

New member
Gs11 napisał:
P.s
Słyszalem tez cos o dekoederze telewizyjnym Ferguson,do ktorego podalcza sie kabel z sieci i wpowadza kody.

CO JEST LEPSZYM ROZWIAZANIEM?TUNER TV DO KOMPA(KONKRETNE LINKI DO TYCH KANALOW CO PODALEM,PRZEZ JAKIE MOZNA JE OGLADAC)
Gs11
Odbiorników DVB stacjonarnych,oraz w formie karty do PC,z czytnikiem karty kodowej - jest dosyć duża oferta na naszym rynku - wystarczy poszukać (Allegro lub Google) oczywiście kartę dostępu na pakiet TPS -Posiadasz! bo jeśli nie,to pozostaje Ci zacząć się "edukować" na forach mających w nazwie "Hack TV" i może coś kiedyś z tego wyjdzie,a tu na forum - całkowicie inna tematyka.

schriss

New member
Jeśli karta do komputera i tanio, to Sky Star 2 v2.6D
Jeśli mocniejsza, sprzętowa (tryb sprzętowy do wszystkich stacji OPRÓCZ HDTV), to karta Techno Trend 1.1, 1.2, 1.3

Karta TechnoTrend (którą posiadam) ma własne wyjście TV, które podobno ma super jakość. Sky Star 2 wyjścia TV nie ma.

Forum dotyczące kart SAT do komputera, czyli DVB: http://forum.dvhk.pl

Dodam, że mając kartę DVB można do komputera podłączyć tani czytnik Phoenix (około 30zł) i po włożeniu do niego oryginalnej karty Cyfry+ możemy oglądać/nagrywać na komputerku - w pełni legalnie.
Dodatkowe "edukacyjne" oprogramowanie pozwala oglądać inne stacje, osobiście testowałem dziś pakiet Premiere. Więcej na powyższym forum.

Status
Zamknięty.
Do góry