Tuner nie łapie stacji w amplitunerze Onkyo TX SR304E

WSZ

New member
Witam.
Kilka dni temu nie było prądu w całym bloku ze względu na jakąś awarię.
Wczoraj włączyłem amplituner Onkyo w celu posłuchania radia. Niestety żadna stacja nie była zaprogramowana. Cały tuner był zresetowany do ustawień fabrycznych, basy, soprany, wszelkie ustawienia audio były w opcji default, czyli tak jak dostałem amplituner z fabryki. Wszystko ponastawiałem tak jak było lecz tuner nie może znaleźć w trybie Auto żadnej stacji radiowej. Antena podpięta jest cały czas ta sama " kablówka ". Dziwiłem się co może się stać, że ampli zgubił ustawienia, to przypomniałem sobie, że chwilowo nie było prądu w całym bloku.
Druga sprawa jest dla mnie dziwna, że jednak TX SR304E zgubił ustawienia, po odłączeniu wtyczki od prądu i podłączeniu nawet za 2 dni tuner ustawienia trzyma.

Nie wiem co mogło się stać, że nie mogę znaleźć żadnej stacji radiowej, w trybie manual stacje znajduje,jednak nie są one STEREO, aby były STEREO, trzeba przełączyć na tryb AUTO, po przełączeniu na ten tryb cisza w głośnikach bo tuner nie znalazł stacji samodzielnie.

Co mogę z tym zrobić ?
Czemu ampli zgubił wszystkie ustawienia po zaniku prądu w całym bloku, i czemu teraz nie mogę znaleźć żadnej stacji radiowej ?

EDIT:
==================================

Teraz tak bawiłem się tym amplitunerem i widzę że przy wyszukiwaniu stacji radiowych Mhz zmieniają się wg. Północnej Ameryki czyli co 0,2Mhz a nie co 0,5Mhz.
Najlepsze jest to, że próbuję zmienić to tak jak pisze w instrukcji lecz mi się nie udaje bo nie ma tego w MENU.
Na to wychodzi że ampli zresetował się naprawdę do ustawień fabrycznych.
Jestem przekonany, że dlatego nie łapie mi w trybie AUTO żadnych stacji radiowych !!
Jak to zmienić ?

Ostatnia edycja:
Do góry