Toshiba 50L2333

kamko

New member
Witam

Poszukuję jakiegoś telewizora minimum 50" w jak najlepszej relacji cena/jakość. Niepotrzebne mi wynalazki typu Wifi, 3D itp. Ostatnio zauważyłem model 50L2333 w cenie poniżej 3000,-. Widział ktoś z Was już ten model, a najlepiej może ktoś go już posiada, albo testował. Wszelkie uwagi miłe widziane

Pozdrawiam

Mixmich

New member
Jeśli go dorwiesz za jakieś 2800-2900 to myślę, że warto. W odróżnieniu od tego samego modelu tylko że 39" ma równiej podświetloną matrycę. Ale nie oszukujmy się, to jest wciąż tv z matrycą 50Hz z podbiciem AMR do 100, co przy bardzo szybkich scenach będzie potrafiło przyciąć. Jednak mimo wszystko stosunek ceny do jakości uważam za bardzo dobry.

radoskur

New member
Telewizor widnieje tu i ówdzie także jako 50L2333DG Sam się zastanawiam nad jego kupnem. Nie chcialbym w ciemno wyrzucać 2900-3000zł. Może Kiki miał z nim "kontakt" i by się wypowiedział. Szukam do sklepu jako pokazówki dla klientów i zastanawiam się czy to dobry wybór. Chciałbym się zmieścić w max 3.000zł

Mixmich

New member
Obrazowo ciekawszy na pewno od 50es5500 i 50eh5300, więc myślę, że za te pieniądze na prawdę godny uwagi. Jeśli potrzeba tv z małym zużyciem energii lub nie tolerujemy plazmy to na prawdę fajny wybór.

Karpaj

New member
Bez reklam
Niski kontrast, ale świetne kąty boczne - tj. matryca IPS.
Ogólnie całkiem normalny tv, jedynie dźwięk słaby.
Czy warto, to zależy od kwoty. Może uda się jednak dozbierać do czegoś lepszego - np. Sharpa 50LE652, czy Toshiby 50L7335 - na matrycach 100hz, z dużo wyższym kontrastem i lepszym skalowaniem.

Do góry