Toshiba 46XV550PG - Ustawienie obrazu

Champion19

New member
Witam serdecznie. Piszę do Was z pewnym problemem. Otóż kupiłem Toshibe LCD 46 cali - 1920x1080. Wszystko pięknie działa, kolory bajeczne. Problem pojawia się na niektórych programach. Na niektórych programach obraz jest nieco rozciągnięty po bokach (np. znaczek TVNu). Wszystko jest ok wówczas, gdy ustawię parametry na 4:3 (wtedy jednak cała powierzchnia matrycy nie jest wykorzystana, z każdej strony jest czarny pasek - wolna przestrzeń niewykorzystana).

Pytanie moje brzmi, czy można sobie z tym jakoś poradzic? Dodam, że korzystam z TV analogowej oferowanej przez lokalną kablówkę. Czy problem by zniknął korzystając z TV Cyfrowej (np. Polsat Cyfrowy)? I ostatnie pytanie, toshiba daje możliwosc przestawienia trybu na 4:3, kino1, 14:3 itd. Niekiedy przestawienie rozdzielczosci ręcznie da efekt idealnego dopasowania, jednak ustawianie za każdym razem rozdzielczosci dla kazdego programu (podczas przelaczania programow) jest bardzo uciazliwe.

Prosze o pomoc. Pozdrawiam.

lukaszalbert

New member
Na pewno da rade. Ja swoją toshibe, ale inny model też męczyłem chyba kilka dni. Aż w końcu ustawiłem na tryb 'super live 1' plus jakieś dodatkowe ustawienia w opcjach. Ale nie wiem które. Musisz próbowac. Ja też mam zwykłą kablówke ;p

Do góry