mogę jedynie podpowiedzieć ...
Powiem tak - od dwóch tygodni użytkuję 42x3000, kupiłem w electro.pl .
Jak dotąd jestem bardzo zadowolony, obawiałem się obrazu z kablówki którą dostarcza u mnie lokalny dostawca - nie jakiś moloch w rodzaju UPC czy Multimedia ... ku mojemu zdziwieniu jest naprawdę dobrze ! Obraz oglądamy u znajomego na LCD gdzie źródłem było Multimedia po prostu załamał mnie swoją kiepską jakością ... Fachowcy mówią coś o tym że Toshiba ( przynajmniej ta ) dobrze radzi sobie z kiepskim sygnałem - widać mają rację

Uruchamiałem też PS3 oraz PC po D-SUB. PS3 oczwiście miodzio, jeśli chodzi o PC po D-SUB to niestety nie udało mi się przekroczyć pewnej rodzielczości ... jeśli dobrze pamiętam to 1280x800, podejrzewam że jest to związane z grafiką w laptopie, w każdym razie jakiś DivX puszczany z lapa pięknie śmiga na dużym ekranie mimo mniejszej rozdziały ...
Podsumowując, telewizor nabyty w sensownym źródle z polską gwarancją, składany również w polsce zaspokoja moje oczekiwania, osoba sprawa że bardzo pasuje mi jego design ... jedyne co w tym designie mi nie pasuje to obramowanie ekranu z błyszczącego tworzywa, na którym osiadają piekielne ilości kurzu