Toshiba 40ZF355 + cyfr. vectra = problem?

yoursin

New member
Witam serdecznie,

Mam Tosię (model w topicu) i jest ona podłączona do dekodera cyfrowej Vectry (SCART). Przy oglądaniu TV pojawia się problem, który coraz bardziej wyprowadza mnie z równowagi - przebija (nie wiadomo skąd) inny kanał. W tle zarysowane są kontury innych postaci, pojawia się logo (najczęściej PLANETE :)) wędrujące z lewej do prawej strony i inne artefakty w tle. Kabel jest odpowiedniej jakości. Macie pojecię o co w tym wszystkim może chodzić?
BD i gry na PS3 działają bez zarzutu.
Za każdą pomoc będę wdzięczny i mam ogromną nadzieję, że nie będę zmuszony oddawać Tośki do serwisu i naocznie się przekonywać czy sklep, w którym ją kupiłem, miał ją z polskiej dystrybucji czy nie...

Pozdrawiam

Piotr

Raku2006

New member
Witam
Wydaje mi się, że to będzie raczej problem z dekoderem niż z telewizorem, więc może najpierw zadzwoń do vectry i zapytaj się jaka może być przyczyna tego przebijania.

sornat

Member
to g...no co daje vectra nie powinno sie nawet nazywac dekoderem (mowie o wersji SD), u mnie generuje super buczenie - wymienialem juz dwa tunery i jest to samo - kabel euro najlepszy jaki znalazlem - troszke zmniejszyl zaklocenia ale i tak w pewnych warunkach jest to slyszalne - takze sprobuj najpierw zaczac od vectry

Do góry