Toshiba 40xf351pg czy 37Z3030DG

sisco

New member
Witam
Cena podobna no chyba że ktoś kupuje w Saturnie :)
Szukałem na forum informacji o modelu Toshiba 40xf351pg, ale nic nie znalazłem
Nie wiem który lepszy, mogę wydać 5K, proszę o pomoc
Pozdrawiam

alyjen

New member
Jak możesz wydać do 5k to spróuj upolować (lub poczekać aż stanieje) Toshibę 40ZF która łączy w sobie zalety obu modeli ;)

Duże różnice pomiędzy Toshibami Z i XF są dwie
1. matryca XF ma matrycę z lepszymi kątami i lepszym czarnym, matryca w Ztce jest za to szybsza
2. "100Hz" Toshiba Z ma taki układ a XF nie

no jest jeszcze rónica w wyglądzie, XF i ZF to modele picture frame czy jak to Toshiba nazwała, model 40" ma wymiary (szerokość wyskość TV) jak przeciętna 37"

sisco

New member
Witam
I chyba tak zrobię, tym bardziej że wyjeżdżam na 2 miesiące zagranicę
Mam jeszcze pytanko czy seria ZF jest w 37"?

alyjen napisał:
Jak możesz wydać do 5k to spróuj upolować (lub poczekać aż stanieje) Toshibę 40ZF która łączy w sobie zalety obu modeli ;)

alyjen

New member
najmniejsze modeli serii F (ZF i XF) to 40" niestety, albo stety zależy czego szukasz ;)
same wymiary telewizora są takie same (albo i mniejsze) jak przeciętnej 37" tylko ekran jest trochę większy

sisco

New member
Witam
Telewizor ma stać ok 2,5 od fotela czy 40" to nie za dużo?
A może polecisz coś innej firmy 37" o parametrach podobnych jak seria ZF i XF. Bo już się pogubiłem od czytania tyle tego jest :)
Pozdrawiam

alyjen napisał:
najmniejsze modeli serii F (ZF i XF) to 40" niestety, albo stety zależy czego szukasz ;)
same wymiary telewizora są takie same (albo i mniejsze) jak przeciętnej 37" tylko ekran jest trochę większy

alyjen

New member
dobra 40" z 2.5m przy kiepskim sygnalne będzie kiepsko, przy dobrym znośnie do dobrze, ale jakiś rewelacji się nie spodziewaj, za to HD z komputera lub Bluray, dobre DVD (wydania gazetowe np. to nie jest dobre DVD ;) ), czy gry to będzie poezja

Inne telewizory w okolicach 37" o podobnych parametrach (FullHD, 100Hz) które ja brałem pod uwagę szukając telewizora to:

Samsung 37A656
Sharp 37XL8E
Panasonic 37LZD85 i 37LZD800

w 40" dochodzi więcej modeli np. Sony model 100Hz to bodajże 40X3500 który jest niestety 1,5x droższy od konkurencji
są jeszcze Philipsy również 37" i 100Hz ale tutaj po zobaczniu ich na żywo skreśiłem te modele, mój sprzęt ma być ascetyczny i czarny a one świecą (choć sporo osób uwielbia ten efekt) ;)

Do góry