Witam wszystkich.
Posiadam telewizor Toshiba 40sl733 wersja oprogramowania 10.1.59.1 sep 30 2010 - 16:06:19 FW:30
Mieszkam w bloku w Warszawie i do TV mam podłączony kabel analogowy anteny zbiorczej na dachu. Odbieram telewizję analogową - 14 stacji (z czego więcej niż połowa to śmieci
).
Chciałbym przełączyć się na naziemną telewizję cyfrową i niestety tu zaczynają się schody.
Przy strojeniu DTV nic nie znajduje
(strojenie DTV i ATV daje efekt w postaci znalezienia programów tylko ATV - DTV jest puste
)
W specyfikacji na stronie producenta w części tuning opcja DVB-T zaznaczona jest na TAK.
Próbowałem zmieniać kraj na Niemcy czy Francję ale niestety to nic nie dało
no może prócz tego że jak zmienię kraj na Niemcy i z boku TV zacznę przestawiać wejścia to mam dostępne DTV TV - przy wyborze kraju Polska jest tylko TV (pojawia się komunikat że w tym kraju nie występuje DTV... - coś w tym stylu).
Czy możecie mi poradzić co powinienem zrobić aby móc odbierać naziemną telewizję cyfrową?
Oczywiście bez kupna dodatkowego dekodera wszak po to kupowałem ten telewizor....
Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam
Posiadam telewizor Toshiba 40sl733 wersja oprogramowania 10.1.59.1 sep 30 2010 - 16:06:19 FW:30
Mieszkam w bloku w Warszawie i do TV mam podłączony kabel analogowy anteny zbiorczej na dachu. Odbieram telewizję analogową - 14 stacji (z czego więcej niż połowa to śmieci
Chciałbym przełączyć się na naziemną telewizję cyfrową i niestety tu zaczynają się schody.
Przy strojeniu DTV nic nie znajduje
W specyfikacji na stronie producenta w części tuning opcja DVB-T zaznaczona jest na TAK.
Próbowałem zmieniać kraj na Niemcy czy Francję ale niestety to nic nie dało
Czy możecie mi poradzić co powinienem zrobić aby móc odbierać naziemną telewizję cyfrową?
Oczywiście bez kupna dodatkowego dekodera wszak po to kupowałem ten telewizor....
Z góry wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi
pozdrawiam