Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora Toshiba 37XV733. Chciałbym wykorzystać go nie tylko do oglądania telewizji, ale także jako monitor dla komputera i ekran pod konsolę Xbox 360, którą zamierzam w najbliższym czasie zamówić. I tu pojawia się pytanie: który z nich wybrać? Marek jest na rynku mnóstwo. Oryginalnych kabli Toshiba nie znalazłem (przynajmniej na Allegro), zatem na którym produkcie powinienem się skupić, aby uzyskać jak najlepszy obraz? Słyszałem, że kupowanie kabli za 100zł mija się z celem, ponieważ nie ma aż tak znaczącej różnicy w transmitowaniu obrazu. Jeden kabel wystarczy? Mam tu na myśli przewód, który spisywałby się zarówno dla komputera PC jak i konsoli nowej generacji. Czy wymagane będzie zakupienie dwóch osobnych? Czy możecie pomóc mi w doborze kabli HDMI pod wymieniony sprzęt? Udzielam się na forum, gdyż nie chcę popełnić błędu jak mój znajomy, który zaopatrzył się w kabel marki "Hentek" (mam wątpliwość, czy poprawnie napisałem jej nazwę) - obraz pulpitu nie zachwyca, jest co najwyżej przeciętny. Może to złe ustawienie komputera, nie wnikałem, bo w tym temacie jestem kompletnie zielony. Jeżeli ta informacja będzie Wam przydatna, to moja karta graficzna: Ati Radeon HD 4850 PCI-E 512MB DDR3 256bit.